BLOG

Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

A -A +
Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yurtdışına seyahat etmek istediğinizde, prosedürü seyahat edeceğiniz ülkeye göre değişiklik gösteren vize başvuru süreci başlamaktadır. Bazı ülkeler vize uygulamazken bazıları ise farklı vize rejimleri kapsamında başvuru yapılmasını talep ederler. Dolayısıyla, pasaport türünüze de bağlı olarak, gideceğiniz ülke vize uyguluyor ise vize almak zorundasınız. Bu yazımızda vize başvurusunun nasıl yapıldığını genel hatlarıyla açıklamayı hedefledik.

Vize başvuruları öncelikle seyahat süresine göre ayrılır. Kısa süreli seyahat için çıkarılacak vize türü farklıdır. Gidilecek olan ülkede yaşamak, iş görüşmesi, ticari amaçlı, davet üzerine, ziyaret amaçlı, çalışmak, okumak, sağlık gerekçeleriyle veya transit geçiş için yapılacak başvuru çeşitleri değişmektedir. Vize için talep edilen belgeler ülke konsolosluklarından, internet sitelerinden ya da vize danışmanlık firmalarından öğrenilebilir. Ancak her ülkenin prosedüründe mutlaka yer alan ve kesinlikle özenle, dikkatli bir şekilde yapılması gereken işlemlerden ilki; çalışma durumunuza göre evraklarınızın eksiksiz olarak hazırlanmasıdır. Güçlü maddi koşullara sahip olmanız her ne kadar avantaj sağlasa da çok birikimi veya mülkü olan, defalarca yurt dışına seyahat etmiş kişilerin sırf bu nedenle kolay vize alması söz konusu değildir. Yanlış adres, uçak biletindeki bir hata veya eksik hazırlanan evrak gibi durumlarda o kişiler de vize alamayabilir. Burada kişinin maddi durumu kadar evrakların gerçeği yansıtıp yansıtmadığına bakılmaktadır. 

Vize başvurusunu birkaç şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Doğrudan evraklarınızla konsolosluğa başvurabilir, konsolosluğun yetkilendirdiği aracı kuruma evraklarınızı iletebilir veya profesyonel danışmanlık firmalarıyla çalışmak isteyebilirsiniz. Vize başvuru süreçleri karmaşık prosedürlere ve titiz değerlendirmelere tabi olduğundan dolayı, profesyonel danışmanlık almanız en başta sizin yararınıza olacaktır. Hatta pek çok konsolosluk da profesyonel danışmanlık hizmeti alınmasını önermektedir. 

Tam yetkili TÜRSAB A grubu acentesi statüsündeki Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı firmamızla çalışmak isterseniz, evraklarınızı hazırlayıp profesyonel vize ekibimize ilettiğinizde yurtdışı vize başvuru işlemlerinize başlanmaktadır. Başvuru süreci evraklarınızın kontrolüyle başlar. Bu işlemin ardından başvurunuz için gerekli olan şahsi dilekçeniz, başvuru formunuz, seyahat sağlık sigortanız, uçak ve otel rezervasyonlarınız uzman ekibimiz tarafından hazırlanmaktadır. Tüm bunlar hazırlanırken aynı zamanda seyahat tarihinize uygun olarak vize randevunuz alınır.

İlk defa vize başvurusu yapıyorsanız birçok konsolosluğun (örn. Schengen ülkeleri, İngiltere) ön şartı arasında yer aldığı için parmak izi başvurusuna şahsen gelmeniz gerekebilir. Bu süreç boyunca uzman arkadaşlarımız sizlere eşlik etmektedir. İşlemleriniz tamamlandığında da ekibimiz pasaportunuzun takibini ve vizeniz sonuçlanınca teslimini titizlikle gerçekleştirmektedir. Vize başvurunuzu eksiksiz evraklar ve doğru beyan ile yapmanız vize işlemlerinizin olumlu sonuçlanmasında büyük önem taşır. Alacağınız her vize bir sonraki başvurunuzda sizlere referans olmaktadır. 

Ekibimiz vize başvuru sürecinde bütün sorularınızı yanıtlamak ve size yardımcı olmaktan memnuniyet duyacaktır. Vize işlemlerinizi zaman kaybetmeden başlatmak için Ankara ve İzmir ofislerimizle irtibat kurabilir, dilerseniz danışmanlarımızdan randevu alarak yüz yüze görüşebilirsiniz. Vize başvurularınızda sorun yaşamamak için Re-Vize’yi tercih edin.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.