BLOG

Vize Başvurusundan Red Alınca İtiraz mı Edilmeli? Yeniden Başvuru mu Yapılmalı?

A -A +
Vize Başvurusundan Red Alınca İtiraz mı Edilmeli? Yeniden Başvuru mu Yapılmalı?

Vize reddi, vize başvurusu yapan kişilerin karşılaştığı süreçlerden biridir. Bu süreç yabancı bir ülkeyi ziyaret etmek isteyen kişilere maddi ve manevi kayıplar yaşatabilmektedir. Özellikle Schengen ülkeleri, Amerika, Kanada ve İngiltere gibi ülkeler, ülkelerin kendi protokollerinden dolayı vize alım süreçlerinde bir miktar titiz uygulamalarda bulunmaktadır. Bu süreçte vize başvurusu yapacak kişilerin oldukça dikkatli bir şekilde başvuruda bulunması ve profesyonel bir yardım alması, vize süreçlerinde oldukça önemli kriterlerden biridir. Peki vize başvurusunda red alınca itiraz mı etmek gerekir? Yeniden başvuru koşulları nelerdir? Yazımızda bu konuları sizler için derledik.

Vize Reddinin Sebepleri Nelerdir?

Bir vize başvurusu sürecinde evraklarınızın eksiksiz ve kusursuz olması çok önemlidir. Pek çok vize başvurusu bu konuda yapılan hatalardan dolayı reddedilmektedir. Vize başvurusunda bulunurken pasaportunuz, vize talep formunuz, seyahat sağlık sigortanız, uçak biletiniz, otel rezervasyonlarınız, gelir belgeniz ve niyet dilekçeniz titiz bir şekilde hazırlanmalıdır. Eğer ki vize başvurusunda bulunacağınız ülkede bir akrabanız varsa bu süre zarfında size davetiye göndermesi faydanıza olacaktır. Zorunlu belgeleriniz eksik olmamalıdır aksi halde başvurunuz tekrar reddedilir. Bir vize başvurusu kendi prosedürü dahilinde kusursuzluk isteyen bir süreçtir. Bu sebepten dolayı sayısız başvuru konsolosluklardan onay almadan geri dönmektedir. Bir vize başvurusunun reddedilmesindeki en önemli sebeplerden birisi eksik veya hatalı belge teslimidir. Bu durumun dışında pasaportunuzun yeterli bir süreye sahip olmaması da son derece önemli bir ayrıntıdır.

Vize Reddi Nasıl Gerçekleşir?

Vize reddine itiraz etmek konusunda dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, vizenizin neden reddedildiğini tespit etmek olacaktır. Almanya, İngiltere, Fransa, ABD gibi pek çok popüler ülke vizenizin reddedilme gerekçesiyle ilgili olarak sizi bilgilendirecektir. Bu, genellikle ilgili maddenin tarafınıza iletilmesi yoluyla olur. Tarafınıza iletilen red gerekçesine bağlı olarak vizenizin neden reddedildiği tespit edilmeli, buna uygun bir itiraz veya reddedilen vizeye tekrar başvuru stratejisi geliştirilmelidir.

Vize reddine yapılan tekrar başvurularda profesyonel destek almanız çok önemlidir. Zira başvurunuz bir kez reddedildiği için hakkınızda halihazırda bir olumsuz kanı oluşmuş olup bu kanıyı olumlu yönde değiştirmek için ekstra çaba harcamanız gerekecektir. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek vizenize itiraz edip tekrar başvuruda bulunabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.