BLOG

Vize Danışmanlık Firmaları Hangi Konularda Size Yardımcı Olur?

A -A +
Vize Danışmanlık Firmaları Hangi Konularda Size Yardımcı Olur?

Yurt dışına çıkacak kişilerin en çok zorlandığı konulardan biri sanıyoruz ki vize sürecidir. Vize süreci ülkelerin uyguladıkları prosedürlerden dolayı bir miktar titiz bir süreç olabilmekte ve dolayısıyla ziyaretçiler bu süreçte biraz streslenebilmektedir. Ayrıca kişiler vize reddi ile karşılaşmadan seyahatlerini gerçekleştirmek isterler. Vize reddi ne yazık ki maddi ve manevi kayıplara yol açan başka bir süreçtir. İşte bu noktalarda vize danışmanlık firmaları pek çok konuda kişilere yardımcı olmaktadır.

Evrakları Doğru Ve Eksiksiz Hazırlamak

Vize türleri seyahat amacınıza göre değişeceği için sizden istenen evraklar da değişkenlik gösterecektir. Dolayısıyla bu evrakların takibi kişiler için zor olabilmektedir. Danışmanlık firmaları bu süreci ziyaretçiler adına yürüterek eksik ve hatalı evrak tesliminin önüne geçmektedir. Vize başvuru sürecinin en önemli noktalarından biri, ilgili ülkenin konsolosluğu tarafından talep edilen belgelerin doğru ve eksiksiz hazırlanmasıdır. Bu belgeler arasında vize talep dilekçesi, pasaport, biyometrik fotoğraf, gelir durumunuzu belgeleyen dokümanlar vs. bulunmakta olup hepsinin ilgili ülkenin talep ettiği formata göre hazırlanması gerekmektedir. Bu noktada, reddedilen başvuruların büyük bir bölümünün eksik-hatalı evraklarla yapılan başvurular olduklarını hatırlatmak isteriz. Aynı zamanda, randevuyla başvuru kabul eden ülkelerde vize başvuru randevusunun doğru zamanda ve doğru şekilde alınması da dikkatle yönetilmesi gereken bir süreçtir, her konsolosluğun işleyiş süreci birbirinden farklı olup vize başvurusu bu süreler dikkate alınarak seyahat tarihinden makul bir süre önce başlatılmalı, randevu kaydı da buna göre oluşturulmalıdır.

Vize Reddi İçin Profesyonel Yardım

Konsolosluklar, pek çok nedenlerle vize başvurularını olumsuz sonuçlandırabilmektedir. Bu nedenle vize reddi söz konusu olduğunda vize reddi gerekçesinin doğru bir şekilde tespit edilmesi çok önemlidir. Burada dikkat edilmesi gereken en büyük nokta, konsolosluğun sizden istediği evrakların eksiksiz ve tam olarak ilgili makamlara sunulmasıdır. Seyahat amacınıza göre değişiklik gösteren evraklardan bir tanesinin eksik verilmesi, bu tarz bir durumun yaşanmasına  sebep olmaktadır. Bir diğer unsur ise  konsolosluk yetkililerinin seyahat planınızı inandırıcı bulmamasıdır. Yani girdiğiniz mülakatlarda kendinizi iyi ifade edememişsiniz demektir.

Aslında sadece vize reddi için değil, vize başvurularında da profesyonel desteğin önemi çok büyüktür. Başvuru yaparken pek çok detayı gözden kaçırabilirsiniz. Ya da evrakları eksik ve hatalı hazırlayabilirsiniz. Tüm bunların yanında, başvuruları sizin adınıza gerçekleştirecek profesyonel bir destek, tüm detayları en ince ayrıntısına kadar gerçekleştireceği için, bu konuda hataya yer verilmeyecektir.

Tüm vize işlemlerinizde profesyonel bir destek almak ve vize başvurusunda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.