BLOG

Vize Davetiyelerinde Geçerlilik Süreleri Ne Kadardır?

A -A +
Vize Davetiyelerinde Geçerlilik Süreleri Ne Kadardır?

Yurt dışına çıkacaksanız ve eğer vize isteyen bir ülkeye seyahat etmeyi planlıyorsanız, vize davetiyesi bu süreçte oldukça önemli bir belgedir. Vize davetiyesi ya da diğer adıyla davet mektubu; vize uygulayan bir ülkeye seyahat etmek isteyen kişi için, vizesine başvurulan ülkede yaşayan birisinin, ilgili konsolosluğa hitaben yazdığı ve o kişiyi kendisini görmeye davet etmek istediğini anlattığı mektuba vize davetiyesi ya da davet mektubu denir.  Vize davetiyesinin onay tarihinden itibaren 6 ay geçerliliği bulunmaktadır. Pek çok ülkeye bu mektup ile gidebilirsiniz. Konsolosluklar davet mektubuna oldukça sıcak bakmakta ve vize alım süreçlerinde olumlu bir belge olarak saymaktadır. Kısaca ülkelere dair davet mektuplarından biraz bahsedelim.

Almanya’ya Davetiye ile Gitmek

Almanya’ya davetiye ile gitme prosedürü, öncelikle sizi Almanya’da ağırlayacak olan yakınınızın, akrabanızın veya iş kurumunun size orijinal bir davetiyeyi ıslak imzalı bir şekilde göndermesiyle başlar. Bundan sonra da belediyeden bir onay alınır ve davetiyeniz bu süreçten sonra size geri verilir. Bu davetiye onaylandıktan sonra profesyonel bir kurum ile iletişime geçer ve orijinal imzalı davetiyeniz ile Almanya vizesi başvurusunda bulunabilirsiniz.

Fransa Davetiye Süreci

Fransa vize türlerinin bazıları başvuru esnasında Fransa’dan alınacak bir davetiyenin ibrazını gerekli kılmaktadır. Bu vizeler, Fransa akraba ziyareti vizesi, Fransa ticari vizesi ve Fransa eğitim vizesi olup bazıları kısa süreli (C tipi) bazıları ise uzun süreli (D tipi) vize kategorisinde değerlendirilmektedir. Fransa akraba ziyareti vizesi, kısa süreli vizelerden biri olup vize davetiyesi Fransa’da yasal olarak ikamet eden akrabanız tarafından kaleme alınmalı, davetiyenin orijinali vize başvuru dosyanıza eklenmelidir.

Fransa ticari vizesi; iş görüşmesi, fuar, mesleki organizasyon gibi etkinlik veya toplantılara katılmak üzere Fransa’ya seyahat eden kişilerin başvurduğu bir vize türüdür. Bu vize türü için iletilecek davetiye, davet eden firmanın antetli kağıdı üzerinde hazırlanmalı, şirketin unvan ve faaliyet bilgilerinin yanı sıra davet eden çalışanın kimlik bilgileri de başvuruya eklenmelidir. Eğer fuar gibi bir organizasyona katılmak için seyahat ediyorsanız, fuar biletlerinizi dosyanıza eklemek de avantaj sağlayacaktır.

Hollanda Vize Davetiyesi

Hollanda Başkonsolosluğu, Büyükelçilikleri ve yetkili vize şirketlerinden yapabileceğiniz Hollanda Schengen Vizesi başvurusunda bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından umumi pasaport sahipleri, aile-arkadaş ziyareti amacıyla Hollanda’ya seyahat edeceklerse, Hollanda’da ikamet eden kişinin davetiye, istek mektubu göndermesi gerekmektedir. Bu belge Hollanda’da belediyelerden alınabilmektedir.

Vize süreçleri hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.