BLOG

Vize Dilekçesi Nasıl Yazılır? Püf Noktalar!

A -A +
Vize Dilekçesi Nasıl Yazılır? Püf Noktalar!

Vize  dilekçesi, tüm vize başvurularında talep edilen bir belgedir. Başvurunuzun kısa sürede olumlu sonuçlanmasını sağladığından dolayı önemli bir belgedir diyebiliriz. Seyahat amacına göre yazılması gereken bir belge olduğundan dolayı, standart bir yazım şekli yoktur. Yine de bu belgeyi yazarken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Vize dilekçesi nasıl yazılır? Püf noktaları nelerdir?

Vize Talep Dilekçesi Yazılırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Vize talep dilekçesi yazılırken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta vardır. Örneğin bu belge, seyahat edeceğiniz ülkenin konsolosluğuna hitaben yazılır. Dilekçenizde seyahat etmek istediğiniz ülkeye gidiş amacınız, ne yapmak istediğiniz kısa ve öz bir şekilde anlatılmalıdır. Ayrıca seyahat gidiş ve dönüş tarihlerini belirtmeniz de gerekmektedir. Bu tarihlerin mutlaka uçak biletleriniz ve konaklama tarihleriniz ile örtüşmesine dikkat etmeniz gerekir. Ve en önemlisi, ülkeye tekrar geri döneceğinizin garantisini vermelisiniz.

Eğer seyahatiniz ile ilgili özel durumlarınız varsa bunları belirtmeniz de sizin açınızdan olumlu olacaktır. Örneğin eğer varsa sponsorunuzu belirtmeniz, konsolosluğa güven verecektir. Seyahatinizin masrafları bir sponsor tarafından karşılanacaksa fakat bu sponsorunuz birinci dereceden yakınınız değilse, sponsorunuzla olan yakınlık derecenizi ve masraflarınızı karşılamayı neden üstlendiğini açıklamak da önemli bir başka kıstastır.

Vize Dilekçemi Doğru Bir Şekilde Yazdığım Halde Başvurum Olumsuz Sonuçlar Mı?

Vize dilekçenizi net ve açık bir dil ile yazdığınız halde, vize süreciniz maalesef olumsuz sonuçlanabilir. Bunun bir kaç sebebi vardır. En önemli sebeplerden biri, istenilen evrakların eksik ve hatalı doldurulmuş olmasıdır. Bunun haricinde bir kaç önemli detay daha vardır. Bu durum, ülkeden ülkeye değişkenlik gösterebilen bir durumdur. Pasaportunuzun eski olması, fotoğrafınızın uygun bulunmaması, mülakatlarda kendinizi iyi ifade edememiş olmanız bu durumlardan bazılarıdır.

Bugün artık konsolosluklar dahi, vize süreçlerinde profesyonel bir ekipten yardım alınması gerektiğini vurgulamaktadır. Bunun için Re-vize Profesyonel Vize Hizmetleri'nin İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerini ziyaret ederek ihtiyacınız olan desteği güvenilir bir şekilde alabilirsiniz. Hem vize evraklarınızın eksiksiz verilmesinde hem de vize dilekçenizi doğru bir şekilde yazmanız gerektiğinde profesyonel ekibimiz size sağlıklı bir şekilde yardımcı olacaktır. Maddi ve manevi kayıpların önüne geçmek adına, Re-vize ayrıcalığından faydalanabilirsiniz. Vize konusunda kendini geliştirmiş uzman vize danışmanlarımızdan yardım talep edebilir ve vize sürecinizi kısa ve doğru bir şekilde planlayabilirsiniz. Her türlü vize desteği için yanınızdayız.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.