BLOG

Vize İsteyen Ülkeler: Schengen Ülkeleri

A -A +
Vize İsteyen Ülkeler: Schengen Ülkeleri

Gerçekleştirdiğimiz her seyahatte yeni yerler ve kültürler tanıdıkça ufkumuz genişliyor, kendimizi daha “dolu” hissediyoruz. Ülkelerin belirlediği sınır çizgileri ve anlaşmalar gereği bazı ülkeleri ziyaret etmek için önce izin almak gerekiyor. 

Amerika, Kanada, Çin, İngiltere, Dubai, Mısır ve daha birçok ülke Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaktadır. En kapsamlı olması nedeniyle olacak ki en yoğun vize başvurusu Schengen vizesine yapılmaktadır. 

Avrupa ülkelerinin birçoğu kendi aralarında yaptıkları bir anlaşma ile birbirlerine vize uygulamasını kaldırmışlardır. Yani bir Almanya vatandaşı herhangi bir vize uygulamasına tabi tutulmaksızın Schengen bölgesine üye ülkelere seyahat edebilmektedir. 

Bu ülkeler Türkiye’ye vize uygulayan ülkelerdir ve bize bir Alman vatandaşı gibi serbest dolaşma iznini Schengen vizesi ile sunmaktadır. Yeşil (hizmet), gri (hususi), siyah (diplomatik) pasaport sahiplerinin kısmı olarak muaf tutulduğu bu vizeyi almak isteyen bordo (umumi) pasaport sahiplerinin izlemesi gereken bazı prosedürler bulunmaktadır. 

26 ülkeyi kapsayan Schengen vizesine yapacağınız başvuruda bazı kategoriler vardır, bu kategorilerden hangisine başvuru yapacağınızı sizin seyahat amacınız ve mesleğiniz belirlemektedir. Tek girişli ve çok girişli olarak alabildiğiniz Schengen vizesinde önemli olan evraklarınızı doğru ve eksiksiz bir şekilde hazırlamanız ve doğru kategoriden başvuru yapmanızdır. 

Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığı ile en kısa sürede sorunsuz Schengen vizesi almak için tek yapmanız gereken bizimle iletişime geçmek olacaktır. Alanlarında uzman ve deneyim sahibi danışmanlarımız ile İzmir, İstanbul ve Ankara’da bulunan ofislerimizde birebir görüşebilir ve gerekli olan tüm bilgiyi onlardan alabilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.