BLOG

Vize Randevusu Almadan Önce Hazırlanması Gereken Evraklar

A -A +
Vize Randevusu Almadan Önce Hazırlanması Gereken Evraklar

Türk vatandaşlarına vize uygulayan ülkelere gitmek için atılması gereken öncelikli adım, vize randevusu almaktır. Uzun bir süredir herhangi bir aksama yaşanmaması ve sıkışıklık olmaması adına, vize randevusu uygulaması yapılmaktadır. Burada tavsiye edilen en önemli kriter, randevu süresinden 10 dakika önce orada olunması gerektiğidir. Elbette bir de hazırlanması gereken evraklar vardır. Peki vize randevusu almadan önce hazırlanması gereken evraklar nelerdir?

Öncelikle şunu söylemeliyiz ki, vize türleri seyahat tipinize ve çalışma durumunuza göre değişkenlik gösterecektir. Dolayısıyla sizden istenen evraklar da buna paralel olarak hazırlanmalıdır. Yani öğrenci olarak başvuracağınız vize ile bir emeklinin başvurduğu vize aynı olmayacağı için, hazırlanması gereken evraklar da farklılık gösterecektir. Ancak yine de sizden istenen bazı temel evraklar ve belgeler bulunmaktadır. Bunlar:

  • Pasaport (Mümkün olduğunca eski olmamalıdır. Ayrıca 10 yılı geçmiş pasaportlarla başvuru yapmanız söz konusu değildir.)
  • Vize başvuru formu (Gidilecek olan ülkeye dair vize başvuru formunuzu doldurmanız gerekmektedir.)
  • Vize talep dilekçesi (Başvuru sahibi tarafından gidilecek olan ülkenin konsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe)
  • Biyometrik fotoğraf (Son üç ay içinde çekilmiş olmalıdır.)
  • Rezervasyonlar ve uçak biletleri,
  • Seyahat sağlık sigortası,
  • Çalışıyorsanız mesleğinize ve çalışma durumunuza ait belgeler,
  • Öğrenciyseniz ya da çalışmıyorsanız sponsorunuza ait belgeler,
  • Banka hesap dökümü,
  • Nüfus kayıt örneği,
  • İkametgah belgesi ve
  • Kimlik fotokopisi'dir.

Yukarıda saydığımız tüm belgeleri randevunuzdan önce hazırlamanız önemli bir mevzudur. Ayrıca vereceğiniz herhangi bir eksik belge vizenizin olumsuz bir şekilde sonuçlanmasına neden olmaktadır.

Peki Vize Reddi Aldım, Tekrar Başvuru Yapabilir Miyim?

Elbette vize reddi almanız, yurt dışına gidemeyeceğiniz anlamına gelmez. Yeniden başvuru yapmanız mümkündür. Bu gibi durumlarda size verebileceğimiz en önemli tavsiye, ilgili konsolosluğa gidiş amacınızı ve niyetinizi en açık şekilde dile getirmenizdir. Bunun yanında eğer gideceğiniz ülkede bir yakınınız var ise, davetiye ile başvuru yapmanızı şiddetle öneririz. Konsolosluklar bu tip durumlara oldukça sıcak bakmaktadır. İlgili yetkililer, sizin tekrar ülkeye döneceğinize ikna olmazsa, vize reddi vermektedirler. Dolayısıyla sponsorunuzun ve sizin gelir belgelerinizi de net bir şekilde belgelemeniz önemli bir durumdur.

Yine de bazı özel durumlar için vize sürecinde maddi ve manevi kayıplar yaşanabilmektedir. Bunun önüne geçebilmek adına, bütün konsolosluklar profesyonel bir destek almanın önemini vurgulamaktadırlar. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek alanında kendini uzmanlaştırmış vize danışmanlarımızdan ihtiyacınız olan profesyonel desteği talep edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.