BLOG

Vize Reddi Almadan Almanya'ya Gitmek

A -A +
Vize Reddi Almadan Almanya'ya Gitmek

Güçlü sanayisi ve ekonomisi ile Almanya, Avrupa'nın en gözde ülkelerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Almanya, ülkemizden de oldukça göç alan yapısı ve Türkiye ile olan ilişkilerinden dolayı vatandaşlarımıza rahatlıkla vize vermektedir. Buna rağmen bu kadar güçlü bir ekonomiye sahip bir ülkenin elbette vize prosedürleri de oldukça titiz detaylar içermektedir. Vize reddi almadan Almanya'ya gitmek istiyorsanız, yazımız sizin için oldukça faydalı olacaktır.

A.B'nin kurucu üyelerinden ve en büyük ülkelerinden biri olan Almanya, bir Schengen ülkesi olduğu için, vize başvurusu yapmadan önce Schengen vizesine başvuru yapmanız gerekmektedir. Schengen vizesi, Avrupa’nın hemen hemen tümünde serbest dolaşım hakkı tanıyan bir izin belgesidir. Dolayısıyla bu vizeyi alıp Almanya’ya seyahat ettikten sonra diğer ülkelere de serbestçe giriş ve çıkış yapabilirsiniz. Almanya vizesiyle seyahat edeceğiniz için Schengen bölgesine Almanya’dan giriş yapmanız çok önemli bir durumdur.

Almanya'ya pek çok açıdan gitmek mümkün. Seyahat amacınıza ve iş durumunuza göre vizeler çeşitlilik göstermektedir.Bu konuda dikkat etmeniz gereken en büyük konu, seyahat amacınıza göre sizden istenen belgelerin eksiksiz ve düzgün bir şekilde Alman Konsolosluğu'na sunulmasıdır.

Almanya Eğitim Vizesi İle Almanya'ya Gitmek

Eğer Almanya'da herhangi bir şekilde akademik eğitim ya da dil eğitimi alacaksanız, başvuracağınız vize türü eğitim vizesidir. Kayıtlı bulunduğunuz üniversitenin taraf olduğu bir değişim programıyla bir Alman üniversitesinde birkaç dönem geçirmeyi planlıyor olabilirsiniz. Erasmus buna en güzel örnektir. Yine başvuracağınız vize türü Almanya eğitim vizesidir. Almanya’da eğitim hayatınızı ne şekilde sürdüreceğinize bağlı olarak dört başvuru kategorisi bulunmaktadır. Bunları sıralayacak olursak;

1- Erasmus,

2- Dil Kursu,

3- Burslu Üniversite ve

4- Burssuz Üniversite kategorileridir.

Almanya Çalışma Vizesi İle Almanya'ya Gitmek

Almanya’da faaliyet gösteren bir firmada çalışabilmek ve ülkede oturma hakkı kazanabilmek için başvurulan  vize türü Almanya çalışma vizesidir. Burada mesleğinizin niteliği önemli bir konumdadır. Ülke, size çalışma vizesi vermek için Almanya’ya ve kendinize artı değer katabilecek durumda olmanızı isteyecektir. Bu durum Alman Hükümeti'nin son derece önem verdiği bir durumdur.

Vize Reddi Yaşanmadan Almanya'ya Gitmek İstiyorsanız Profesyonel Bir Yardım Almanız Gerekmektedir

Vize süreçlerinin sıkıcı ve titiz detayları, bazı evrakların eksik ve hatalı sunulmasına sebep olmaktadır. Gözden kaçıracağınız en ufak bir detay sizi maddi ve manevi kayıplara uğratacaktır. Dolayısıyla artık konsolosluklar dahi bu tarz durumlar için profesyonel bir yardım almanın gerekliliğini vurgular. İzmir, İstanbul ve Ankara ofislerimizi ziyaret ederek, yıllardır sürdürdüğümüz profesyonel vize desteğimizden faydalanabilirsiniz. Alanında uzman vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşerek, vize sürecinizi hızlı ve olumlu bir şekilde sonuçlandırabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.