BLOG

Vize Reddi Almamak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

A -A +
Vize Reddi Almamak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yurt dışına çıkacak kişilerin dikkat etmesi gereken en önemli adımlardan biri de vize süreçlerinde titiz ve detaylı davranmaktır. Çoğu Avrupa ülkesi, Kanada ve Amerika gibi ülkeler bulundukları konum itibari ile diğer ülkelere göre çok daha hassas vize prosedürleri uygulamaktadır. Yapılacak en ufak bir adım vize reddine sebep olmakta ve kişilerin maddi ve manevi bir çok kayıp görmesine sebep olabilmektedir. Bu gibi durumlarda dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar mevcuttur. Vize reddi almamak için dikkat edilmesi gereken detayları bu yazımızda sizler için bir araya getirdik.

Sizden İstenen Evrakları Eksiksiz Ve Doğru Bir Şekilde Hazırlayın

Vize süreci hassas bir süreçtir. Burada yapmanız gereken en önemli şey sizden istenen evrakların ve belgelerin eksiksiz bir şekilde ilgili konsolosluğa sunulması durumudur. Vize türleri seyahat amacınıza ve mali durumunuza göre değişkenlik gösteren bir husustur. Buna paralel olarak da sizden istenen evraklar değişkenlik gösterecektir. Örneğin; eğer İngiltere'ye eğitim alma amacı ile gitmek istiyorsanız belgeleriniz de bu doğrultuda olacaktır. Burada yapacağınız en ufak bir hata, vizenizin olumsuz sonuçlanmasına sebep olarak vize reddi süreci ile karşılaşmanıza neden olacaktır.

Bir vize başvurusu kendi prosedürü dahilinde kusursuzluk isteyen bir süreçtir. Bu sebepten dolayı sayısız başvuru konsolosluklardan onay almadan geri dönmektedir. Bir vize başvurusunun reddedilmesindeki en önemli sebeplerden birisi eksik veya hatalı belge teslimidir. Bu durumun dışında pasaportunuzun yeterli bir süreye sahip olmaması da son derece önemli bir ayrıntıdır.

Mülakatlarda Açık Ve Net Bir Tavır Sergileyin

Yapılacak olan vize mülakatlarında açık ve net bir şekilde kendinizi anlatmanız bir diğer önemli durumdur. Eğer ilgili konsolosluk sizin tekrar ülkeye geleceğinize ikna olmazsa, vizenize red cevabı verebilmektedir. Mülakatlarda mümkün olduğunca rahat davranmalı ve size sorulan sorulara samimi bir şekilde cevap vermelisiniz. Sizden vize sürecinizi nasıl değerlendireceğinizi anlatmanızı isteyecekler, burada seyahat amacınızı evraklarınızla da tutarlı olacak şekilde anlatmanız gerekmektedir. Örneğin turistik amaçla seyahat ediyorsanız, nereleri gezeceğinizi, nereleri görmek istediğinizi, neler yapacağınızı anlatmalısınız. Eğitim amacı ile seyahat ediyorsanız hangi kurumda eğitim alacaksınız, neden orayı tercih ettiniz gibi konularda konuşabilirsiniz.

Vize Reddi Almamak İçin Profesyonel Bir Ekipten Yardım Alın

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, istenilen belgelerin düzgün bir şekilde teslim edilmesi ve hazırlanması çok önemlidir. Bu gibi durumlarda artık tüm konsolosluklar profesyonel bir yardımın gerekliliğini vurgulamaktadır. Profesyonel bir ekip sizin adınıza tüm süreci yöneterek vizenizi kısa sürede olumlu bir şekilde sonuçlanmasına imkan tanıyacak ve sizi her türlü maddi ve manevi kayıplardan kurtaracaktır. Yıllardır sürdürdüğümüz danışmanlık hizmetlerimiz ile bugüne kadar pek çok başarıya imza attık. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek alanında uzman vize danışmanlarımızdan size gereken profesyonel yardımı alabilir ve bu doğrultuda vize sürecinizi en olumlu şekilde sonuçlandırabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.