BLOG

Vize Reddi Almamak İçin İpuçları

A -A +
Vize Reddi Almamak İçin İpuçları

Başvurduğunuz vizenizin herhangi bir sebepten dolayı konsolosluk tarafından reddedilmesine vize reddi denmektedir. Bu durumun belli başlı sebepleri vardır. Eksik ve hatalı belge teslimi, konsolosluğun ülkeye geri dönmeyeceğinize ikna olmaması, gelir beyanlarınızdaki yetersizlik vb. gibi durumlar vize reddinize sebep olmaktadır. Ancak bu durumda ikinci bir başvuru yapmanız mümkündür. Vize reddi almamak için bir kaç ipucunu sizler için bu yazımızda derledik.

Schengen Vizem Neden Reddedildi?

Schengen vize başvuruları karmaşık ve titizlikle takip edilmesi gereken prosedürlere tabidir. Başka bir deyişle, Schengen vize başvurusunda bulunacak kişiler pek çok farklı evrakı doğru ve eksiksiz bir şekilde toplamalı, istenen bilgileri yine doğru ve eksiksiz sağlayarak yazacakları dilekçelerde seyahat amaçlarını ve seyahat planlarını net bir şekilde ortaya koymalıdır. Ne var ki bazen kafa karışıklığı veya tecrübe eksikliği gibi nedenlerle yanlış veya eksik evraklarla başvuru yapılmakta olup bu başvurular çoğu zaman reddedilmektedir. Reddedilen vize başvuruları, başvuru sahiplerinin zaman ve nakit kaybıyla sonuçlanmaktadır.

Vizem Reddi Sonrasındaki Süreç Nedir?

Vizeniz reddedildiyse ve bu sürecin doğru olmadığını düşünüyorsanız vizenizi reddeden ülkenin konsolosluğuna resmi bir itiraz dilekçesi yazarak sürecin yeniden ele alınmasını ve sonucun değişmesini sağlayabilirsiniz. Başvuruda bulunduğunuz ülkenin konsolosluğunun vizeniz için red cevabı vermesinden en geç 1 ay sonra vize bölümüne bir itiraz dilekçesi ulaştırmanız gerekmektedir. Fakat süreyi kısa tutmak sizin avantajınıza olan bir durumdur. İtiraz dilekçeniz müracaat ettiğiniz ülkenin orijinal dilinde yazılmalıdır. Ve bizzat kendiniz tarafından  imzalanmış bir şekilde söz konusu ülkenin konsolosluğuna gönderilmelidir. Dilekçe faks, posta yolu veya tarayıcıdan geçirilip e-postaya ek olarak gönderilebilir.

Reddedilen Schengen vize başvurusu için tekrar başvuru yapabilirsiniz. Ancak yeniden başvuru süreci, başvurunuz bir kez reddedildiği için doğal olarak daha zorlu bir süreçtir. Unutmayın ki vize başvurunuz reddedildiyse konsolosluk tarafında sizin adınıza olumsuz bir kanaat oluşmuştur ve yeniden başvuruda odaklanılması gereken en önemli nokta, doğru bilgi ve belgelere dayalı tutarlı argümanlarla bu olumsuz kanaati olumlu yönde değiştirmek olacaktır. Uzmanlık ve tecrübe gerektiren bu süreç profesyonel bir anlayışla yönetilmelidir.

Reddedilen vizeniz için tekrar başvuru yapmak isterseniz, yan taraftaki Online Randevu Formumuzu doldurarak işlemlerinizi hemen başlatabilir ya da İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.