BLOG

Vize Reddi Nedir? Sonrasında Tekrar Başvuru Yapılır mı?

A -A +
Vize Reddi Nedir? Sonrasında Tekrar Başvuru Yapılır mı?

Vize reddi; başvurduğunuz vizenizin herhangi bir sebepten dolayı konsolosluk tarafından reddedilmesidir. Bu durumun belli başlı sebepleri vardır. Eksik ve hatalı belge teslimi, konsolosluğun ülkeye geri dönmeyeceğinize ikna olmaması, gelir beyanlarınızdaki yetersizlik vb. gibi durumlar vize reddinize sebep olmaktadır. Ancak bu durumda ikinci bir başvuru yapmanız mümkündür.

Vize Reddi Süreci Ve Detayları

Vizeniz reddedildiyse ve bu sürecin doğru olmadığını düşünüyorsanız vizenizi reddeden ülkenin konsolosluğuna resmi bir itiraz dilekçesi yazarak sürecin yeniden ele alınmasını ve sonucun değişmesini sağlayabilirsiniz. Başvuruda bulunduğunuz ülkenin konsolosluğunun vizeniz için red cevabı vermesinden en geç 1 ay sonra vize bölümüne bir itiraz dilekçesi ulaştırmanız gerekmektedir. Fakat süreyi kısa tutmak sizin avantajınıza olan bir durumdur. İtiraz dilekçeniz müracaat ettiğiniz ülkenin orjinal dilinde yazılmalıdır. Ve bizzat kendiniz tarafından  imzalanmış bir şekilde söz konusu ülkenin konsolosluğuna gönderilmelidir. Dilekçe faks, posta yolu veya tarayıcıdan geçirilip e-postaya ek olarak gönderilebilir.

Schengen Vizesi Ve Vize Reddi

1985 yılında imzalanan bir kararla yürürlüğe giren ve o dönemlerde bazı ülkelere rahat geçiş hakkı tanıyan vize, şimdilerde ise pek çok ülkeye rahat ve kolay bir şekilde geçiş hakkı sağlamaktadır. İsmini Lüksemburg’un ufak bir kasabasından alan bu vize türü, Avrupa’da bulunan 26 ülkeyi ziyaret ve seyahat etme imkanı sunar. Son derece önemli olan bu vize türü için öncelikle evraklarınız tam ve eksiksiz olmalıdır. Pasaportunuz, vize talep formunuz, biyometrik fotoğrafınız, seyahat sağlık sigortanız, biletiniz ve otel rezervasyonlarınız, gelir belgeniz, konsolosluğa yazacağınız dilekçeniz tüm prosedürlere uygun ve titiz bir şekilde hazırlanmalıdır. Eğer gideceğiniz ülkelerde bir yakınınız varsa, vize başvuru sürecinize davetiye seçeneğini de eklemeniz sizin için olumlu olacaktır. Tüm saydığımız bu evrakların eksiksiz bir şekilde tamamlanıp, konsolosluğa sunulması oldukça önemli. Eğer eksik bir belge ile başvurursanız, vize reddiniz kaçınılmaz olacaktır.

Yukarıda saydığımız tüm evrakları eksiksiz bir şekilde yerine getirip konsolosluğa verseniz dahi, bu vize türü için red cevabı almanız yine de olasıdır. Örneğin; konsolosluğun sizin Türkiye’ye tekrar geri geleceğinize ikna olması gerekmektedir. Yazacağınız dilekçedeki üslup ve ikna edicilik açık ve samimi olmalıdır. Gelir belgenizi sunarken en az son 3 aylık aktif banka özetinizi vs detaylı bir şekilde vermeniz gerekmektedir. Bu ve buna benzer bazı detaylardan dolayı, konsolosluk son derece önemli olan bu vize türü için red kararı verebilmektedir.

Vize süreçlerinde profesyonel destek almak ve başvuruda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.