BLOG

Vize Reddinden Sonra Tekrar Başvuru Nasıl Yaparım?

A -A +
Vize Reddinden Sonra Tekrar Başvuru Nasıl Yaparım?

Bir vize başvurusu yapıldığı esnada bazen teknik aksaklıklar meydana gelebilir. Detayların yeterince irdelenmemesi, eksik belge gönderimi ve yanlış doldurum gibi teknik aksaklıklar yaptığınız vize başvurusunun olumsuz sonuçlanmasına yani reddolunmasına sebep olabilir. Ancak moralinizi hiç bozmayın çünkü vize başvurunuz reddedilse bile kısa süre içerisinde yeniden başvuru yapma fırsatına erişerek istediğiniz vizeyi alma şansını tekrar yakalayabilirsiniz.

Vize Başvuru Süreci Nasıl İşlemektedir?

Bir vize başvurusu sürecinde evraklarınızın eksiksiz ve kusursuz olması çok önemlidir. Pek çok vize başvurusu bu konuda yapılan hatalardan dolayı reddedilmektedir. Vize başvurusunda bulunurken pasaportunuz, vize talep formunuz, seyahat sağlık sigortanız, uçak biletiniz, otel rezervasyonlarınız, gelir belgeniz ve niyet dilekçeniz titiz bir şekilde hazırlanmalıdır. Eğer ki vize başvurusunda bulunacağınız ülkede bir akrabanız varsa bu süre zarfında size davetiye göndermesi faydanıza olacaktır. Zorunlu belgeleriniz eksik olmamalıdır aksi halde başvurunuz tekrar reddedilir.

Vize Başvurusu Neden Reddedilir?

Bir vize başvurusu kendi prosedürü dahilinde kusursuzluk isteyen bir süreçtir. Bu sebepten dolayı sayısız başvuru konsolosluklardan onay almadan geri dönmektedir. Bir vize başvurusunun reddedilmesindeki en önemli sebeplerden birisi eksik veya hatalı belge teslimidir. Bu durumun dışında pasaportunuzun yeterli bir süreye sahip olmaması da son derece önemli bir ayrıntıdır.

Vize Reddinden Sonra Tekrar Başvuru Nasıl Yaparım?

Size bahsettiğimiz evrakları kusursuz bir şekilde doldurup konsolosluğa teslim ettiğiniz durumlarda dahi bir vize başvurusu konusunda red cevabı alabilirsiniz. Bu elbette ki keyfi bir durum değildir. Bir vize başvurusu yaptığınız zaman konsolosluğu ülkenize döneceğinize ikna etmeniz gerekir. Bunu sağlamanın yolu da yaşadığınız ülkede sabit bir ikametgah belgenizin olduğunu ispat etmekten geçmektedir. Yazacağınız niyet dilekçesindeki başvuru dilinin netliği ve samimiyeti de önemli bir unsurdur. Bunlar dışında gelir belgenizi sunarken son 3 aylık faal banka özetinizi detaylı ve eksiksiz bir şekilde vermeniz şarttır. Bu detayların eksikliğinde belgeleriniz tam olsa dahi vize başvurunuz reddi yeniden gündeme gelebilir. Yine de yapacağınız bir vize başvurusunun reddi o kadar da kötü bir olay değildir çünkü başvurunuz reddedilse bile yeniden vize başvuru yapmanız mümkündür. Bu süreci profesyonel bir yardım aracılığıyla yeniden yürütürseniz vize başvurunuzun tekrar reddedilmesi için bir sebep mevcut değildir.

Peki Vize Başvurumun Reddedilmesinin Önüne Nasıl Geçerim?

Vize başvurunuzun reddedilmesi elbette ki çok hoş bir durum değildir. Bu durumu önlemenin etkili yolları mevcuttur. Bu yolların arasında başı çeken, daha önceden olumlu bir vize süreci yaşamanızdır. Bu metotlar uygulanırsa başvurunuzun reddedilmesinin önüne kolayca geçebilirsiniz.

Re-vize Profesyonel Vize Hizmetleri ailesi olarak vize işlemlerinizde profesyonel bir destek sunmaktayız. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek vize başvuru sürecinizi en doğru şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.