BLOG

Vize Reddine İtiraz Süreci Nasıldır?

A -A +
Vize Reddine İtiraz Süreci Nasıldır?
Prosedürlerin günden güne değişebildiği, karmaşık bir hale gelebildiği, zorlayıcı olabildiği bugünlerde konsolosluklar vize talebinizi reddedebilir. Bu konuda tek söz sahibi olan konsolosluklar vize reddi işlemlerinde çeşitli gerekçeler sunabilirler. 
 
Schengen vizesini ele alalım. Seyahat amacınıza, kalmayı planladığınız süreye, yaşınıza, mesleğinize göre çeşitli kategorilere ayrılan Schengen vizesinde doğru kategoriden doğru evraklarla başvuru yapmanız oldukça önemlidir. Yanlış ve/veya eksik evrak ile yaptığınız başvuruların reddedilmesi çok büyük bir olasılıktır. 
 
Konsoloslukların vize reddi için gösterdikleri diğer gerekçeler ise; Kamu Güvenliği nedeniyle vize reddi, kişinin ülkeye dönmesi konusunda şüphe doğmasından kaynaklı vize reddi, seyahat belgelerinden (orijinal ya da güncel bilgilerin sunulmaması) kaynaklı vize reddi, seyahat amacından kaynaklı vize reddi, Schengen giriş yasağından kaynaklı vize reddi, ekonomik şartlardan kaynaklı vize reddi, vize süresinden kaynaklı vize reddi, sağlık sigortasından kaynaklı vize reddi gibi gerekçelerdir. 
 
Bu veya başka sebeplerle reddedilen vizenize itiraz hakkınız bulunmaktadır. Gerekçe olarak gösterilmiş eksiklikleri gidererek tekrar başvuru yapabilirsiniz. 1 hafta ila 15 gün içerisinde (bu size konsolosluk tarafından bildirilebilmektedir) eksik olan evraklarınızı tamamlayarak yeniden yollayabilir, yanlış bilgileri giderebilir veya talep edilen ek vize evraklarını tamamlayabilirsiniz. Konsolosluk bu belgeler ile birlikte dosyanızı yeniden değerlendirmeye alarak bir sonuca varır. Yeniden reddedilmesi durumunda tekrar başvuru yapma hakkınız da vardır. 
 
Vize reddi hakkında ayrıntılı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Herhangi bir maddi, manevi, zaman kaybı yaşamamak adına profesyonel bir destek almanızda fayda vardır. Vize reddine itiraz işlemleri için Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığının alanlarında uzman ve deneyimli danışmanları ile iletişime geçerek bilgi edinebilir, Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.