BLOG

Vize Reddine Nasıl İtiraz Edilir?

A -A +
Vize Reddine Nasıl İtiraz Edilir?

Vize reddi, ne kadar can sıkıcı olsa da çeşitli nedenlerle zaman zaman yaşanabilen bir durumdur. Reddedilen başvuru ücretleri iade edilmediğinden dolayı, başvuru sahipleri maddi anlamda mağduriyet yaşayabilmektedir. Buna bir de vize reddinden dolayı iptal edilmek durumunda kalan seyahat planları eklendiğinde, başvuru sahipleri açısından ciddi bir mağduriyet oluştuğunu söyleyebiliriz. 

Pek çok ülkede, reddedilen vize başvurusuna itiraz yolu açıktır. Ancak reddedilen vizeye itiraz edilirken son derece planlı bir şekilde ve doğru bir stratejiyle hareket edilmelidir. Zira vizeniz reddedildiyse ve aynı evraklarla tekrar başvuru yapıyorsanız başvurunuzun tekrar reddedilmesi neredeyse kesindir; bu durumda hem vakit hem de nakit kaybetmek zorunda kalırsınız. 

Vize reddine itiraz etmek konusunda dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, vizenizin neden reddedildiğini tespit etmek olacaktır. Almanya, İngiltere, Fransa, ABD gibi pek çok popüler ülke vizenizin reddedilme gerekçesiyle ilgili olarak sizi bilgilendirecektir. Bu, genellikle ilgili maddenin tarafınıza iletilmesi yoluyla olur. Tarafınıza iletilen ret gerekçesine bağlı olarak vizenizin neden reddedildiği tespit edilmeli, buna uygun bir itiraz veya reddedilen vizeye tekrar başvuru stratejisi geliştirilmelidir.

Vize reddi genellikle eksik evrak başvurusu, yasadışı göç şüphesi, maddi yetersizlik gibi nedenlerle yaşanan bir durumdur. Evraklarınızın eksik olduğu veya hatalı bilgi içerdiği tarafınıza bildirildiyse, doğru evraklarla tekrar başvuru yapabilirsiniz. Konsolosluk nezdinde hakkınızda yasadışı göç şüphesi oluştuysa, seyahat amacınızı, biletlerinizi, rezervasyonlarınızı doğru bir şekilde belirtip net bir dille açıklayarak tekrar başvuru yapmanız halinde şansınız yükselir. Maddi yetersizlik durumunda ise seyahatiniz için masraflarınızı karşılayacak bir sponsor gösterebilirsiniz.

Vize reddine yapılan tekrar başvurularda profesyonel destek almanız çok önemlidir. Zira başvurunuz bir kez reddedildiği için hakkınızda halihazırda bir olumsuz kanı oluşmuş olup bu kanıyı olumlu yönde değiştirmek için ekstra çaba harcamanız gerekecektir. Vizeniz reddedildiyse ve tekrar başvuru yapmak istiyorsanız, reddedilen vize başvurularına yapılan tekrar başvurularda önemli bir başarı grafiği yakalamış olan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ekibimize güvenebilirsiniz. Profesyonel vize danışmanlığı hizmeti veren ekibimiz, öncelikle vizenizin hangi gerekçeyle reddedildiğini tespit edecek, ardından buna uygun bir strateji oluşturarak tüm bilgileri sizinle paylaşıp hazırlamanız gereken dilekçeyi ve argümantasyonu birlikte oluşturacaktır. 

Vizeniz reddedildiyse, tekrar başvuru şansınızı en yükseğe çıkarmak için Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’nı tercih edin. Bize Ankara veya İzmir ofislerimizden ulaşabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.