BLOG

Vize Süreci Ve Başvuru Tipleri

A -A +
Vize Süreci Ve Başvuru Tipleri

Yurt dışına çıkacak kişilerin en çok titizlenmesi gereken konu elbette vize sürecidir. Bir yurt dışı seyahatinin olmazsa olmaz belgesi, vizedir. Her ülkenin ve her vize türünün kendi içerisinde barındırdığı  özel prosedürler bulunmaktadır ancak tüm bunlardan önce mutlaka tüm vize başvurularında dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Öncelikle hangi vize ile gitmeniz gerektiğini belirlemeniz çok önemlidir. Zira vize türleri seyahat amacına göre değişkenlik gösterir. Bir ülkeye eğitim amacı ile gidiyorsanız, aile birleşimi vizesine başvuruda bulunmanız son derece mantıksız olacaktır. Ayrıca belgelerinizin eksiksiz ve tam bir şekilde konsolosluğa sunulması, bir diğer önemli noktadır. Peki hangi vizeler ile başvuru yapılır?

Eğitim Vizesi

Yabancı bir ülkeye herhangi bir eğitim almak amacı ile gitmeyi düşünüyorsanız eğitim vizesine başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Özellikle dil eğitimi, üniversite eğitimi, Erasmus programları vasıtası ile başvurulan bu vize türü ile ilgili söyleyebileceğimiz en önemli nokta, maalesef her başvurunun kabul edilmediğidir. Örneğin; Almanya’ya dil kursu için gitmek istiyorsanız kayıt yaptırdığınız dil kursunun haftalık ders saati sayısı çok önemlidir ve konsolosluk buna dikkat etmektedir. Ayrıca, C1 seviyesinde kurs almak için gitmeyi düşünüyorsanız B seviyesinde Almanca bildiğinizi kanıtlayan sertifikayı belgelemeniz gerekecektir.

Ticari Vize

Yurt dışında bulunan bir ülkeyi ticari amaçla seyahat etmeyi planlıyorsanız, öncelikle başvurunuzun konsolosluk tarafından ‘ticari vize’ kapsamında değerlendirilebilmesi için bazı şartları taşımanız gerekecektir. Bunların en önemlisi, başvuru sahibinin mesleğiyle ilgili bir fuara katılacak olması veya davetiye üzerine yurt dışındaki bir firmayla görüşmeye gidiyor olmasıdır. Başvurunuz sırasında profesyonel ekibimizden yardım alarak bu süreci hızlı ve eksiksiz bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Şoför Vizesi

Yurt dışında  yük veya yolcu taşıyacak kişilerin başvurması gereken bir vize türü şoför vizesidir. Uzun süreli oturma izni veren bir vize değildir. Şoför vizesi alan kişiler gittikleri ülkede 6 aylık süreyle toplam 90 gün konaklayabilirler. Şoför vizesi alabilmek için bazı evraklar hazırlamanız gerekecektir. Vize başvurusunda hazırlayacağınız evraklar arasında şirketinizden alacağınız teminat yazısı, şahsi banka dökümü, SGK dökümleri, sürücü belgesi, varsa davetiye, konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi vb. belgeler yer almaktadır.

Daha sayabileceğimiz bir çok vize türü bulunmaktadır. Vize başvurusunda bulunmak ve konuya dair daha detaylı bilgi almak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilir ya da bize online iletişim formu ile ulaşabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.