BLOG

Vize Yenileme İşlemi Nasıl Yapılmaktadır?

A -A +
Vize Yenileme İşlemi Nasıl Yapılmaktadır?

Yabancı bir ülkeye girebilmek için o ülkenin yetkili makamlarından alınan resmi izin belgesine vize adı verilmektedir. Vize başvuru süreçleri pek çok kişinin gözünü korkutabilir. Özellikle Amerika ve İngiltere gibi ülkeler sıkı prosedürler uyguladığı için, başvuru sahibi kişiler bu konuda tereddüt yaşayabilirler. Ülkelerin vize alım süreçleri ve detayları değişkenlik gösterebilir ancak yine de belli başlı bazı kriterler vardır. Bu noktalarda hassas ve titiz davranmak önemli bir durumdur. Peki vizeniz bitti ve yenileme işlemi yapmak istiyorsunuz. Bu işlem nasıl gerçekleşmektedir?

Öncelikle vize yenileme işlemleri konsolosluk tarafından yapılmaktadır. Eğer siz bitmiş vizenizin süresini uzatmak istiyorsanız sizden istenen belgeler ile ilgili konsolosluğa başvuruda bulunarak yenileme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Konsolosluk sizden bazı belgeler isteyecektir. Bu durum sizin gideceğiniz ülkenin prosedürlerine ve alacağınız vizenin tipine göre değişmektedir. Dolayısıyla burada sunacağınız eksik ve hatalı bir belge vizenizin olumsuz sonuçlanmasına sebep olabilir. Bu gibi durumlarda yapabileceğiniz en mantıklı seçim profesyonel bir vize danışmanlık şirketinden yardım almaktır.

Reddedilen Vizeler Hakkında

Vizeniz red cevabı alsa dahi tekrar başvuru yapmanız mümkündür. Vizeniz reddedildiyse ve bu sürecin doğru olmadığını düşünüyorsanız vizenizi reddeden ülkenin konsolosluğuna resmi bir itiraz dilekçesi yazarak sürecin yeniden ele alınmasını ve sonucun değişmesini sağlayabilirsiniz. Başvuruda bulunduğunuz ülkenin konsolosluğunun vizeniz için red cevabı vermesinden en geç 1 ay sonra vize bölümüne bir itiraz dilekçesi ulaştırmanız gerekmektedir. Fakat süreyi kısa tutmak sizin avantajınıza olan bir durumdur diyebiliriz.

Vize başvuru süreçlerinin tüm ayrıntılarını bilen profesyonel vize danışmanları, ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgi ve yönlendirmeleri sağlayarak zamandan tasarruf etmenizi sağlayabilir ve aynı zamanda başvurunuzun olumlu sonuçlanma ihtimalini artırabilirler. Bu sürecin karmaşıklığını bilen ve hatalı başvurularla iş yükü artan konsolosluklar da son yıllarda adayların profesyonel vize danışmanlık firmaları aracılığıyla başvuru yapmalarını olumlu bulmaktadır. Özellikle Schengen vizesi, Amerika vizesi, İngiltere vizesi gibi oldukça hassas prosedürler barındıran vize işlemleri için alacağınız destek son derece önemli bir durumdur.

İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek vize konusunda ihtiyacınız olan profesyonel desteği alabilir ya da bize iletişim formundan ulaşabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.