BLOG

Vizem Reddedildi Diye Korkmayın!

A -A +
Vizem Reddedildi Diye Korkmayın!

Bireysel olarak yapacağınız vize başvuruları her zaman olumlu sonuçlanmayabilir. Başvuru yaptığınız ülkenin resmi kurumlarına ibraz etmeniz gereken evrakların eksik olması, evraklarda yer alan bilgilerin eksik veya çelişkili olması, ülkelerin vize politikalarındaki ani değişimleri takip edememeniz gibi nedenlerden dolayı vize reddi ile karşılaşabilirsiniz. 

Reddedilen vizeler olumsuz bir süreç yaratmasına karşın yine de korkulacak bir durum olmadığını söylemek isteriz. Vize reddi için tekrar başvuru yapabilirsiniz; ayrıca bazı ülkeler vize reddine itiraz olanağı da tanımaktadır. Bu süreçler de vize başvuru süreçlerinin kendileri gibi karmaşık ve yorucudur fakat doğru adımları atarsanız olumlu sonuçlar almanız pekala mümkündür. Fakat yine de en akıllıca olanı, vize başvuru süreçleri gibi itiraz, yeniden başvuru süreçlerinizi de sizin yerinize üstlenecek olan bir vize danışmanlık merkezinden profesyonel yardım almanızdır. 

Vize Reddine Nasıl İtiraz Edebiliriz?

Öncelikle vizenizi reddeden ülkenin size itiraz hakkı tanıyıp tanımadığını öğrenmeniz gerekir. Genel olarak vize başvurularının reddine itiraz kabul edilmez ve size iletilen red belgesinde neden itiraz edemeyeceğiniz de ifade edilir. Eğer size gelen red bildiriminde, neden reddedildiği yahut itiraz hakkınızın engellendiği açık bir biçimde belirtilmediyse başvuru yaptığınız ülkenin konsolosluk yahut büyükelçiliği ile yeniden temasa geçmeli ve itiraz edip edemeyeceğinizi sorgulamalısınız. İtiraz hakkınız yoksa, el mahkum yeniden başvuru yapmak zorundasınız demektir. Bu olasılıkta yaptığınız başarısız vize başvurusunu yeniden incelemeniz ve yaptığınız hataları düzeltmeli, ondan sonra başvurunuzu (tercihen bir vize danışmanlık firmasının güvencesiyle) yeniden gerçekleştirmelisiniz. 

Fakat eğer ilgili ülke size reddedilen vizeniz için itiraz hakkı tanıdıysa vize reddi itirazınız için resmi bir mektup kaleme almanız gerekecektir. Bu metni usulüne göre yazmak kolay bir iş değil, zira gerekçeleriniz gerçek nedenlere dayanmalı, ilgili ülkenin vize prosedürlerine, yasalarına uygun bir biçimde yazılmalıdır. Vizenizin reddedilme sebeplerine, red durumunun yanlışlığına dair sarih bilgilere sahipseniz bu mektubu yazın. Dayanaksız, tutarsız bir itiraz mektubu yalnızca gelecekte yapacağınız vize başvurularınızı olumsuz etkilemeye yarayacaktır. 

İtiraz Edemiyorsak?

Eğer almak istediğiniz vizenin reddedilmesine itiraz edemiyorsanız yapacak bir şey yok, yeniden bir başvuru yapmanız şart oluyor. Bunu kendiniz de gerçekleştirebilirsiniz lakin uyarmamız gerekir ki ilk başvurunuzdan daha zorlu ve daha stresli bir sürece kendinizi hazırlamalısınız. Öncelikle vize başvurunuzun neden reddedildiğinin tespit edilmesi gerekecektir. Burada ilk önemli nokta şu; eğer vize alımınız eksik belge, hatalı bilgi gibi nedenlerden dolayı reddedildiyse yeniden yaptığınız başvuruyu itiraz süresi içerisinde yapmalı ve eksik kalan bu evrakları tamamlamanız gerekmektedir. İkinci olarak da vize başvurunuzun reddedilmesine karşı tutarlı, ilgili ülkenin kanun ve yasalarının da kapsayabileceği net bir argüman geliştirmeniz gereklidir. Kulağa korkutucu gelse de korkmayın, zira bu süreci tek başınıza geçirmek zorunda değilsiniz. 

Profesyonel Yardım Alın

Vize başvuru süreçleri gibi, itiraz ve yeniden başvuru süreçleri de zor geçer. Hatta ilk denemeniz başarısız olduysa tekrar denemeleriniz başvuru yaptığınız ülkelerin yetkilileri tarafından çok daha büyük bir titizlikle incelenecektir. Diğer yaşam yoğunluklarınızın, sorumluluklarınızın yanında böylesi bir dönemi kendi başınıza geçirmek istemeyebilirsiniz. 

Sizin için durum böyleyse profesyonel vize danışmanlığı hizmeti almaktan geri durmayın. Vize danışmanlığı şirketleri bu vize başvuru, itiraz, yeniden başvuru süreçlerini sizin yerinize üstlenirler ve olumlu sonuçlanmalarına dair size güvence sağlarlar. Siz de bu aşamada hem zihnen daha rahat olur hem de planlarınızı daha rahat düzene sokabilirsiniz.

Profesyonel vize danışmanlığı hizmetinin nasıl verildiğini görmek istiyorsanız Re-Vize Danışmanlık’a ulaşın. Bunu sitemizde yer alan online randevu formunu doldurarak yapabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.