BLOG

Yeşil Pasaporta Hangi Ülkeler Vize İstiyor?

A -A +
Yeşil Pasaporta Hangi Ülkeler Vize İstiyor?

Yeşil pasaport, diplomatik prosedür gereği pek çok ülkeye vizesiz bir şekilde seyahat etmenizi sağlayan ve devlet kademesindeki memurlara verilen bir pasaport çeşididir. Ancak son zamanlarda dünyadaki vize protokollerinin geniş çaplı bir değişime uğraması sebebiyle artık her ülke yeşil pasaporta vizesiz geçiş izni vermemektedir. Her ne kadar yeşil pasaport yurtdışı seyahati konusunda büyük bir güvence olarak yerini korusa da eski etkisine sahip olmadığından dolayı bazı dünya ülkeleri artık bu pasaporta da vize istemektedir. Re-Vize olarak bu ülkelerin en önemlilerini ve turizm açısından sundukları olanakları sizler için ele aldık.

İngiltere

Avrupa’nın en büyük ülkelerinden biri olan İngiltere, Avrupa’nın dışında kalan gelenekleriyle kendi adından söz ettirmektedir. Yeşil pasaportu vizesiz kabul eden çoğu Avrupa ülkesine kıyasla İngiltere’nin yeşil pasaportla dahi vize istemesi buna bir örnektir. Kültürel mirası ve eşsiz dokusuyla turistleri büyüleyen İngiltere aynı zamanda bir finans merkezi olduğundan dolayı hem turistlerin hem de yatırımcıların ilgisini çekmektedir.

Rusya

Avrupa ve Asya’yı birleştirecek kadar geniş yüzölçümüne sahip Rusya turistik olarak sıkça tercih edilen bir ülkedir. Ülkenin yüzyıllar boyunca süregelmiş şanlı tarihi ve entelektüel geçmişi bu durumun başlıca sebeplerini oluşturmaktadır. Rusya’nın kendine özgü kimliği Avrupa’da da Asya’da kendisini belli etmiştir. Yeşil pasaporta vize istemesine rağmen Rusya, Türkiye ile olan ortak geçmişi dolayısıyla vize prosedürlerinde zorluk çıkarmayan ülkeler arasındadır.

İrlanda

Zümrüt Ada lakabıyla bilinen İrlanda yeşil pasaport için vize isteyen ülkelerin başında gelmektedir. Dublin gibi dünya çapında adını duyurmuş kentlerle ve yeşilliğin binbir tonunun bulunduğu doğasıyla turistleri cezbeden bir ülke olmayı başaran İrlanda, gidip görülmesi gereken ülkelerin başında yer alır. İrlanda aynı zamanda dört tarafını çeviren denizlerinin güzelliğiyle, dağlarıyla ve binlerce yıllık görkeme sahip Kelt kültürüyle de tanınmaktadır. Avrupa Birliği üyesi olmasına ve Schengen protokolüne dahil konumda bulunmasına rağmen yeşil pasaport için vize isteyen ülkelerden biri olan İrlanda, bu konuda bir istisnadır. Tüm bunlara rağmen bu küçük ada ile Türkiye’nin diplomatik ilişkileri son derece kuvvetli olduğundan dolayı, İrlanda’ya vizeyle gitmek hiç de zor değildir.

Amerika Birleşik Devletleri

Turizmin kalbinin attığı ülkelerden olan ABD uluslararası statüsünün kendine özgü oluşu dolayısıyla yeşil pasaport için vize istemektedir. Hollywood, New York, Los Angeles gibi merkezlerin bulunduğu bu ülke vize işlemlerinde ince eleyip sık dokuyan bir yapıya sahiptir. Buna rağmen uzun yıllardır Türkiye’nin stratejik ortağı olması dolayısıyla ABD’ye başvuran çoğu Türk vatandaşının vizesi zorluk çıkartılmadan kabul edilmektedir.

Her türlü vize işlemleriniz için maddi ve manevi bir kayıp yaşamamak adına Re-vize Profesyonel Vize Hizmetleri’nin İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerini ziyaret edebilirsiniz. Yorucu vize prosedürlerini profesyonel bir destek ile en doğru şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.