BLOG

Yeşil Pasaporta Vize İsteyen Ülkeler Hangileridir?

A -A +
Yeşil Pasaporta Vize İsteyen Ülkeler Hangileridir?

Ülkemizde Bordo Pasaport yani Umumi Pasaport dışında verilen üç çeşit daha pasaport bulunmaktadır. Umumi Pasaport, temel yeterlilikleri taşıyan herkesin alabileceği pasaporttur, herhangi bir özel şart aranmaz. Yetişkin olmayan kişiler için en fazla 5, yetişkinler için en fazla 10 yıllık verilen Bordo Pasaport İçişleri Bakanlığınca belirlenen sürelerde, yetkilendirilen makamlardan verilir. Bu konuda artık Nüfus Müdürlükleri yetkilidir.

Gri renkli Hizmet Pasaportu, pasaportunuzun olup olmaması fark etmeksizin, Hükümet, hususi idare veya belediye tarafından resmi bir görev için yurtdışına gönderilen veya yurtdışında görevlendirilen kişilere verilir.

Türkiye Cumhuriyetinin üyesi olduğu uluslararası kuruluşlarda memur statüsünde çalışanlar, Türk Hava Kurumu ve Türkiye Kızılay Cemiyetince görevlendirilenler de Gri Pasaport kapsamındadır. 

TBMM üyeleri, bakanlar, orgeneraller, valiler ve büyükşehir belediye başkanları, genel kurmay birinci ve ikinci başkanlarına, Yargıtay, danıştay, sayıştay, eski başkan ve bakanlar gibi devletin üst düzey çalışanlarına ve eşlerine Diplomatik Pasaport (Siyah) verilir. 

Son olarak, birinci, ikinci, üçüncü derece kadrolarda bulunan devlet memurları ve birinci derece kadro ile emekliliğe hak kazanmış olan belediye başkanlarına yeşil renkli Hususi Pasaport verilir. Örneğin; öğretmenler ve doktorlar kadro derecelerine bağlı olmak şartıyla bu sınıfta yer alan kamu personelleridir. Yeşil Pasaport sahipleri Bordo Pasaporttaki gibi bir harç bedeli ödemezler, sadece defter ücreti ödemeleri yeterlidir. Avrupa ülkeleri dahil olmak üzere 130 ülkeye vizesiz, sınır kapısında veya online vize alarak girebilirler. Turistik, akraba-aile ziyareti gibi amaçlarla, Bordo Pasaportluların vizesiz giremedikleri, Schengen ülkeleri dahil 60 kadar ülkeye vizesiz girebilirler. 

90 günü aşan uzun süreli ziyaretler ise oturum izni kapsamına gireceği için yeşil pasaportlular da vizeye tabi tutulurlar. Buna ek olarak bazı ülkeler Hizmet Pasaportu olan kişilere de vize uygularlar. Kanada, İngiltere ve Amerika gibi ülkeler vize alması zor olan, başvuruların titizlikle incelendiği ülkeler olup Yeşil Pasaport sahibi kişilere de vize uygularlar. Yeşil pasaportlular, bordo pasaportlulardan avantajlı olmakla birlikte daha önce vize almış olmaları da ekstra avantaj sağlar. 

Bu ülkelerden vize almak her ne kadar zor olsa da profesyonel yardım alarak ayrıntılı prosedürlere doğru bir şekilde riayet edip doğru kategoriye doğru evraklarla başvurursanız sorun yaşama ihtimaliniz düşecektir. Yeşil Pasaport için sorunsuz vize almak konusunda alanında uzman kişilerden yardım almak isterseniz Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’na başvurabilirsiniz. Bize Ankara veya İzmir ofislerimizden ulaşabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.