BLOG

Yeşil Pasaportluların Amerika Vizesi İçin Hazırlaması Gereken Evraklar

A -A +
Yeşil Pasaportluların Amerika Vizesi İçin Hazırlaması Gereken Evraklar

Dünyanın en büyük ülkelerinden biri olan Amerika Birleşik Devletleri, sanatsal çalışmaları, ekonomisi, eğitim kalitesi, doğal güzellikleri, teknoloji ve bilim alanındaki gelişmeleri ile ön planda olan, beyin göçünün hat safhada olduğu bir ülkedir. 

Oldukça gözde bir ülke olan Amerika’ya her pasaport türüne sahip vatandaşların vize alması gerekmektedir. Schengen ülkelerine kısa süreli ziyaretlerinde vize alması gerekmekte iken Yeşil, Gri ve Siyah pasaport sahipleri Amerika’ya yapacakları kısa veya uzun süreli tüm ziyaretlerinde vize uygulamasına tabi tutulurlar. 

Amerika Birleşik Devletleri’ne yapacağınız seyahatlerde kaç günlük vize istediğiniz, mesleğiniz, seyahat amacınız gibi unsurlar hangi kategoriden başvurmanız gerektiğini belirler. Vize başvuruları titizlikle incelendiği için doğru ve eksiksiz evrak hazırlamanız çok önemlidir. Konsoloslukların yoğunluğunu da göz önünde bulundurarak, muhtemel seyahat tarihinizden 6-8 hafta önce başvuru işlemlerinize başlamanız tavsiye edilmektedir. 

Amerika vizesi için gerekli evraklar seyahat amacınıza göre değişiklik göstermektedir. Ancak belli başlı evraklardan bahsedecek olursak; DS-160 olarak geçen vize başvuru formunu resmi web sitesi üzerinden İngilizce olarak doldurmanız gerekmektedir. Bu başvuru formunu konsolosluk randevunuzdan en geç 3 gün önce doldurmanız gerekmektedir. Form ile birlikte yükleyeceğiniz biyometrik fotoğrafınızın uygun ölçülerde çekilmiş olduğuna ve güncel halinizi yansıttığına dikkat etmelisiniz.

Pasaportunuzun 10 yıldan eski ve/veya yıpranmış olmaması, en az 2 adet boş sayfasının bulunması ve güncel bilgilerinizi içermesi gerekmektedir. Nüfus cüzdanı fotokopiniz ve varsa evlilik cüzdanınız da Amerika vizesi hazırlamanız gereken evraklardandır. İş/Meslek durumunuzu gösteren belgeler ve finansal durumunuzu gösteren belgeler ise Amerika vizesi almanız için en kritik nokta desek yeridir. Seyahatinizi karşılayacak maddi gücünüz olduğunu ve mesleğinizi belirttiğiniz noktada Amerika Konsolosluğu’na potansiyel mülteci olmadığınızı göstermiş olursunuz. 

Amerika Birleşik Devletleri’ne sorunsuz vize almak için daha detaylı bilgi alabileceğiniz ve başvuru işlemlerinizi başlatabileceğiniz ofislerimiz Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunmaktadır. Alanlarında uzman ve deneyimli danışmanlarımızın yardımı ile maddi-manevi kayıp yaşamadan kolayca Amerika vizesi alabilirsiniz. Yan taraftaki Online Randevu Formu veya Canlı Destek hattı üzerinden ya da telefon numaralarımız aracılığı ile randevu ve bilgi alabilirsiniz. 

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.