BLOG

Yunan Adalarına Vize Almak Gerekiyor mu?

A -A +
Yunan Adalarına Vize Almak Gerekiyor mu?

Ziyaret amaçlı veya iş için Yunanistan ya da Yunan adalarına gitmek isteyenler Yunan Adaları vizesi çıkartmak zorundadırlar. Sadece hususi, diplomatik ve hizmet pasaportuna sahip olan kişiler için Adalar vizesi şartı aranmamaktadır. Yunanistan'ın vize verme prosedürleri Schengen anlaşmasına göre düzenlenmektedir.

Yunanistan’da uçak değiştirerek aktarmalı seyahat edecek kişilerde dahi vize şartı aranmaktadır.

Yunanistan sınırları içerisinde yakınlarından birisinin kaza geçirmesi gibi olağanüstü bir durum olması halinde sınır kapısında vize verilmektedir. Fakat bu olağanüstü hal dışında önceden vize çıkartılması gerekmektedir.

ADALAR VİZESİ HAKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Yunan adaları vize şartları için birkaç hususa dikkat edilmesi gerekmektedir. O hususlardan bazıları şunlardır.

  • Yunan adaları vize başvurusu yapacakların ilk defa vize çıkartacaklar ise pasaportlarının en az 1 yıl geçerlilik taşıması şartı aranmaktadır.
  • Bunun dışındaki başvuru sürelerinde pasaportun bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli olması yeterli olacaktır.
  • Schengen sistemini kullanan AB ülkelerinden birinde yaşayan vatandaşlarımızın Yunanistan üzerinden geçerken vize çıkartmaları istenmemektedir.
  • Aynı zamanda bu ülkelerde oturma izni ve çalışma izni olanlar 3 aylığına turist olarak vize çıkartmadan Yunan adalarında tatil yapabilir veya Yunanistan'a gidebilirler.

Bütün bu hususların dışında pilot vize uygulaması yapılmaktadır.

PİLOT VİZE UYGULAMASI NEDİR?

Adalar vizesi için pilot vize uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu uygulama 2012 yılında başlamış olup 2017 yılında da devam etmektedir. Bu uygulamanın amacı, Ege kıyılarında bulunan bazı Yunan adalarına Yunan adaları vizesi çıkartmak zorunda kalmadan kolay bir şekilde tatil yapılmasını sağlamaktır. Bir çeşit geçici vize uygulamasıdır. Bu sistem şu adaları kapsamaktadır.

  • Rodos İstanköy (Kos)
  • Meis (Kastellorizo)
  • Sakız adası (Chios)
  • Sisam (Samos)
  • Sömbeki (Symi)
  • Midilli (Lesvos) adalarına pilot vize uygulaması sayesinde daha kolay gidilebilme imkanı tanınmıştır.

Ayrıca diplomatik, hizmet pasaportu ve hususi pasaporta sahip olan Türk vatandaşlarına ve Schengen sistemine dahil olan ülke vatandaşlarına vize alma şartı koşulmamaktadır. Bu özelliklere sahip olanlar vize almadan Yunan adalarına gidebilme hakkına sahiptirler.

Seyahat acentesi vasıtasıyla Yunan adalarına gidecek vatandaşlarımızın önceden vize başvurularını yapmaları ve gerekli olan evrakları acentelere götürmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde Adalar’a giriş yapamazlar. İşlemler önceden yapılarak vize çıkartılır.

Gerekli belgeler şunlardır.

  • Pasaportun aslı olmalı, bu pasaport en az 6 ay geçerli olmalıdır.
  • Pasaportta fotoğraflı olan kısmın renkli fotokopisi alınmalıdır.
  • En son haliniz ile çekilmiş biyometrik fotoğraf. Arka fonun beyaz olması gerekmektedir. Bu fotoğraftan 2 adet istenmektedir.
  • Vize başvuru formu doldurulmalıdır. Bu formu elektronik ortamda doldurmalısınız.
  • Gideceğiniz otelde yapılan rezervasyonun bir örneği gereklidir.
  • Gidiş Dönüş olmak üzere feribot bileti olmalıdır. Bu bilet acente tarafından verilmektedir.
  • Vize harcı istenmektedir. Vize harç ücreti 35 Euro’dur.
  • En son olarak acente hizmet harcı alınmaktadır.

Bütün bu evrakların acenteye verilmesinin ardından acenteniz Yunan makamlarına gerekli evrakları gönderir. Bu işlemi yolcunun gitme tarihinde 24 saat önce yapar. Bu sayede herhangi bir sorun çıkmasının önüne geçilmiş olunur.

Son olarak ise Yunan adaları vize şartlarının yerine getirilmesinden sonra Adaya varıldığı zaman sınırda bulunan güvenlik görevlilerine bildirmek için pasaport, Schengen vizesi formunun aslı, ziyaretin amacı ve kalma süresini bildiren belgenin hazır edilmesi gerekmektedir. Bütün bunların tamamlanmasının ardından tek girişli 15 günlük vize verilir.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.