BLOG

Yunan Adalarına Vize Almak İçin Gereken Evraklar

A -A +
Yunan Adalarına Vize Almak İçin Gereken Evraklar

Tarihi MÖ 3000’li yıllara kadar uzanan Avrupa ülkesi Yunanistan, resmi adıyla Helen Cumhuriyeti, Türkiye’nin komşusu olup ortak tarihi değerler ve özellikle Ege kıyısı ile ortak kültürel özelliklere sahiptir. 

Türkiye ile çok yakında yer alması, ulaşımın kolay olması, doğal güzellikleri ve tarihi değeri ile Türk vatandaşların tatil için sıklıkla tercih ettiği bir ülkedir. Özellikle Ege Bölgesinden, İzmir’den oldukça fazla Yunanistan vize talebi yapılmaktadır. 

Tarihi değerlerinden bahsetmeden geçemeyeceğimiz Yunanistan’da en çok turist çeken, adını tanrıça Athena’dan alan Atina şehri, enfes manzaralar sunarak ziyaretçilerini hayran bıraktıran bir şehirdir ve yalnızca Atina’yı gezmek bile 1 haftanızı rahatça almaktadır. Akropolis Müzesi, Ulusal Arkeoloji Müzesi ve Ancient Agora Müzesi, Atina şehrinde ziyaret edilebilecek dünyaca ünlü müzelerdir. 

Tarihi değerlerinin yanı sıra yüzlerce adası ve eğlence hayatıyla da Yunanistan ziyaretçilerine keyifli bir tatil sunmaktadır. Schengen üyesi olan Yunanistan, komşusu Türkiye için diğer Schengen ülkelerinin aksine vize kolaylığı sağlamaktadır. Ege’de bulunan bazı adalarına seyahat etmek isteyen Bordo pasaportlu Türk vatandaşlarına kısa sürede vize alma kolaylığı vermiştir. Bodrum, Dikili, Foça, Marmaris, Fethiye, Ayvalık, Çeşme, Kuşadası ve Kaş gibi noktalardan yetkili vize şirketleri aracılığıyla 7 günlük vize alabilirsiniz. 

Yunan Adaları için alacağınız bu kısa süreli vize ile ülkenin her yerine seyahat edemiyorsunuz. Vizenizin geçerli olacağı bölgeler; Rodos, İstanköy (Kos), Meis (Kastellorizo), Sakız (Chios), Sisam (Samos), Sömbeki (Symi) ve Midilli (Lesvos) (Midilli Merkez ve Molivos limanları) bölgeleridir. 

Yunan Adalarına vize almak için başvurunuzda gerekli evraklar, öncelikle gidiş-dönüş biletinizdir. Gerekli diğer evraklar ise, en az 3 ay geçerli pasaportunuz, pasaportunuzun fotoğraflı sayfasının renkli fotokopisi, 2 adet arka fonu beyaz biyometrik fotoğrafınız, elektronik olarak doldurulmuş vize başvuru formu, otel rezervasyonunuzu gösterir belge, vize harcını yatırdığınızı gösterir belge ve acente hizmet harcı şeklindedir. 

Yunan Adaları vizesi için ayrıntılı bilgi almak ve vize başvurunuzu başlatmak üzere İzmir, Ankara ve İstanbul’da hizmet verdiğimiz Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz. Alanlarında uzman ve deneyimli danışman kadromuz sizlere ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgiyi verecek ve vize işlemlerinizi sizin adınıza yürüterek en kısa sürede, sorunsuz vize onayı almanızı sağlayacaklar. Ofislerimizi ziyaret etmeden önce dilerseniz telefon veya canlı destek hattı ya da online randevu formu ile bilgi ve randevu alabilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.