BLOG

Yunanistan Adalarını Ziyaret Etmek İçin Yunanistan Vizesi

A -A +
Yunanistan Adalarını Ziyaret Etmek İçin Yunanistan Vizesi

Komşu ülke Yunanistan, özellikle adaları ile meşhur olup, Avrupa'nın en kendine has ülkelerinden biridir. Schengen bölgesinde yer alması sebebi ile, kişilerin Yunanistan'a gitmeden önce, Yunanistan Schengen vizesi alması gerekmektedir. Yunanistan, diğer Schengen ülkelerine nazaran daha uzun süreli vize verme eğilimi sergilediği için, gelecekte diğer Schengen ülkelerine gitmeyi planlayanlar tarafından da öncelikli olarak tercih edilmektedir. Yunanistan’a seyahat etmeden önce almanız gereken vize türü, seyahat amacınıza göre değişecektir. Bu nedenle, seyahat amacınıza uygun başvuru yapmanız çok önemlidir. Uygun başvuru, ilgili formların eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulması, Yunanistan Konsolosluğu tarafından talep edilen belgelerin eksiksiz hazırlanarak teslim edilmesi anlamına gelir. Çalışma durumunuza ve seyahat amacınıza göre başvuru yapmanız gereken vize türlerinin bir listesini uzman vize danışmanlarımızdan isteyebilirsiniz. Peki Yunanistan'ın en meşhur adaları hangileridir?

Mutlaka Gitmeniz Gereken Yunan Adaları

Sakız Adası, ülkenin en meşhur adalarından biridir. Yunanistan'ın Ege Denizi'nde yer alan bir adası olan Sakız Adası, yılın belli aylarında binlerce turist ağırlamaktadır. Yunanistan'ın diğer yerlerinden adaya ulaşım deniz ve havayolu ile sağlanmaktadır. Ayrıca ülkemizden Çeşme'den  feribotla adaya geçebilirsiniz. Yunanistan'ın bir diğer meşhur adası Mikonos'dur. Özellikle Avrupa sosyetesinin gitmekten keyif aldığı ada, Yunan adalarının en gözde ve en uğrak yeridir. Bembeyaz taş evleri ile meşhur olan bu adayı mutlaka görmelisiniz. Ülkenin bir diğer harika adası Santorini'dir. Ada, Ege Denizi'nde, Yunanistan'ın 200 km güney doğusunda yer alan volkanik adalar grubunu meydana getirmektedir. Maviyle beyazın buluştuğu bir yer olan bu güzel ada, Yunanistan'ın en güzel ve en keyifli adalarından biridir.

Yunanistan Vizesi İle Başka Hangi Ülkelere Gidilir?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, ülke Schengen ülkesidir ve dolayısıyla Yunanistan vizesi ile Avrupa'da bulunan 26 ülkeye serbest bir şekilde giriş çıkış yapabilirsiniz. Yunanistan, üye olduğu ülkeler arasında serbest dolaşım hakkı tanıyan Schengen anlaşmasına dahildir. Schengen üyesi olan; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre’de vize süreniz boyunca ekstra bir vize veya belgeye ihtiyaç duymadan sadece Yunanistan vizesi ile dolaşabilirsiniz.

Yunanistan vizesi almak ve başvuruda bulunmak için 1 Haziran itibari ile İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.