BLOG

Yunanistan Schengen Vizesini Nereden Alabilirim?

A -A +
Yunanistan Schengen Vizesini Nereden Alabilirim?

Komşu ülke Yunanistan, Avrupa’da 25 diğer ülkeyle birlikte Schengen bölgesi içerisinde yer almaktadır. Yani eğer Yunanistan’a gitmek istiyorsanız, alacağınız vize kısa süreli Schengen vizesi olacaktır. Bir Yunanistan vizesi, Yunanistan ile birlikte diğer Schengen ülkelerine giriş hakkını da temsil etmektedir. Turistik vize, ticari vize ve ziyaret vizeleri Yunanistan Schengen vizesi kapsamındadır. Yunanistan vizesi almak için Türkiye’de bulunan Yunanistan büyükelçilik veya Yunanistan başkonsolosluklarına yahut bu kurumlar tarafından yetkilendirilmiş özel kuruluşlara başvuru yapmalısınız. 

Schengen Vizesi

Schengen vizesi, bu anlaşmaya dahil olan ülkelerin herhangi birinden alınabilir. Avrupa Serbest Ticaret Birliği’nin (EFTA) yönetmeliği uyarınca alan kişiye bu bölgedeki ülkelerde serbest dolaşım hakkı verilir. Her ülkenin Schengen vizesi kriter ve prosedürleri bu ülkelerin vize politikaları ve başvuran kişilerin durumlarına göre değişkenlik göstermektedir. Kısa süreli (C Tipi) Schengen vizeleri, 180 günlük bir zaman dilimi içerisinde, 90 günü aşmamak kaidesiyle sahiplerine konaklama ve diğer Schengen ülkelerine giriş hakkı sağlar. 

Yunanistan Vize İşlemleri

Vize başvurunuzu yapmak için öncelikle Türkiye’de ikamet ettiğiniz yerin hangi konsolosluk veya yetkili özel kuruluşun bölgesine girdiğini öğrenmeniz gerekiyor. Zira Yunanistan konsoloslukları yetki alanlarına göre hizmet vermektedir. Hangi binaya başvurabildiğinizi öğrendikten sonra, başvurunuz için gerekli evrak listesini dikkatle inceleyip eksiksiz olarak yetkililere sunmalısınız. Bu evraklar en fazla 3 ay içerisinde alınmış güncel evraklar olmalıdır. Herhangi bir zaman aşımı, durumunda vize başvurunuz iptal edilecektir. Aynı zamanda eksik veya hatalı evrak sunarsanız da vize başvurunuz iptal edilecektir. Konsolosluk yetkilileri, vize alım süreciniz içerisinde sizden ek belge talebinde bulunma hakkına sahiptir.

Bu güncellik meselesi pasaportunuzu da kapsıyor. Pasaportunuz en fazla 10 yaşında olmalı. Ayrıca Yunanistan seyahatinizden sonra 3 ay daha geçerli olması ve vize basımı için en az 2 sayfasının boş olması gereklidir. 

Yunanistan’da geçireceğiniz süredeki konaklama, beslenme gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğinizi kanıtlayabilmek için seçtiğiniz bir banka hesabında en az tüm bu giderlerin miktarı kadar bir parayı göstermeniz gerekir. Ayrıca yetkililer bu seçili hesaptaki son 3 ayda gerçekleşen hesap hareketlerini de görüntüleyebilirler; dolayısıyla büyük miktardaki bir parayı bir anda yatırmamalısınız. 

Gelir beyanı farklı meslek ve gelir grupları için farklı koşullar gerektirmektedir. Vize başvurularının sonuçlanması, başvuruyu yaptığınız konsolosluğun yoğunluğuna göre 7 ila 15 gün içerisinde gerçekleşir.

Profesyonel Yardım Alın

Vize alım süreçleri pek çok kişi için stresli ve takibi zor süreçler olabilir. Farklı yaşam yoğunluklarınızın yanında çevresel, küresel faktörlere karşı son derece duyarlı olan vize politikalarının kurbanı olabilir, küçük bir hata sebebiyle iptal edilen bir vize başvurusuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu, sonraki vize başvurularınızı da olumsuz etkileyecektir. 

Ya da, siz de profesyonel vize danışmanlığı hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Bu hizmeti sunan şirketler vize başvuru süreçlerini sizin yerinize üstlenir ve gündelik olarak takibini yaparlar. Siz de büyük bir iş yükünden kurtulmuş olduğunuz gibi, seyahatinizi daha rahat planlayabilirsiniz. 

Profesyonel vize danışmanlığı hizmetinin nasıl verildiğini görmek istiyorsanız Re-Vize Danışmanlık’a ulaşmanız çok kolay. Bunu yapmak için sitemizde yer alan online randevu formunu doldurabilirsiniz. 

Ondan sonrası bizde.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.