BLOG

Yunanistan Şöfor Vizesi İşlemleri

A -A +
Yunanistan Şöfor Vizesi İşlemleri

İnsanlarının sıcakkanlılığı, zengin tarihi, gelişkin mutfağı ve kültürüyle adından sık sık söz ettiren ve Türkiye’ye olan coğrafi yakınlığıyla da sık sık tercih edilen turistik bir ülke olan komşumuz Yunanistan aynı zamanda uluslararası karayollarının da üzerinden geçtiği bir ülke olduğundan dolayı şoförlük işiyle uğraşan pek çok vatandaşımızın yolunun düştüğü bir Ege-Akdeniz ülkesidir.

Bu sebepten dolayı Yunanistan’ı ziyaret edecekseniz bir Yunanistan Şoför Vizesi edinmeniz şarttır. Yunanistan’da yük ve/veya yolcu taşıyacak kişilerin başvurması gereken bir vize türü olan Yunanistan Şoför Vizesi uzun süreli bir oturma izni vermemektedir. Şoför Vizesi alan kişiler Yunanistan’da toplamda 6 aylık süreyle 90 gün konaklayabilirler. Yunanistan için alacağınız bir Şoför Vizesini edinebilmek adına bazı belgeler hazırlamanız gerekecektir.

Yunanistan vizesi başvuruları yetkili vize işlem merkezlerinden yapılmaktadır ve bu başvurular genellikle 1 hafta ila 10 gün içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Konsolosluk duruma bağlı olarak rezervasyonların satın alınmış olmasını da talep edebilir. Teslim etmeniz gereken belgeler arasında bulunan vukuatlı nüfus kayıt örneğinde açık adresinizin bulunması Yunanistan vizesi alırken karşınıza çıkacak son derece önemli bir olgudur. Başvuru yapılırken dikkat edilecek noktalar konsolosluktan konsolosluğa değişebilir. Mesela İzmir Konsolosluğu, son 6 ay içerisinde Ege Bölgesi sınırlarında ikamet edip etmediğinize dikkat etmektedir.

Avrupa Birliği üyesi bir ülke olan Yunanistan bu sebepten dolayı Schengen Prosedürüne dahildir. 2014 yılında yürürlüğe giren Schengen Prosedürüne göre herhangi bir vize alımı işlemi için konsoloslukta parmak izi vermeniz gerekmektedir. Bunun için uygun bir zamana randevu almalı ve profesyonel danışmanlarımızla birlikte bu sürecin takipçisi olmalısınız. Vereceğiniz parmak izi 5 yıl boyunca geçerli olacağından dolayı başvuru sürecinin devamı ekibimiz tarafından sağlanacaktır.

Yunanistan Şoför Vizesi başvurusunda hazırlamanız gereken evraklara gelince; şoförlüğünü yapacağınız şirketten alacağınız bir teminat yazısı, şahsi banka dökümü ki bu döküm son 3 aya ait hesap hareketlerinizi göstermeli, minimum 3.000 TL’lik bir bakiye bulundurmalıdır. Ayrıca SGK dökümleriniz, sürücü belgeniz, davetiye ve buna benzer belgeleriniz de mevcut olmalıdır. Aynı zamanda seyahat sigortanız, uçak biletiniz, konaklayacağınız yer ve seyahat geçmişiniz de yapacağınız bir vize başvurusunun kabul edilmesi konusunda büyük bir önem taşımaktadır.

Schengen Ülkeleri tarafından talep edilen belgeler çoğunlukla benzerlik göstermekle beraber bir takım önemli ayrıntılar farklılık göstermektedir ve bu önemli ayrıntıların farklılıklarından dolayı pek çok ülkenin konsolosluğu profesyonel danışmanlarla çalışmayı size önermektedir zira eksik bir başvuru durumunda gireceğiniz maddi külfetin karşılığı size konsolosluk veya vize başvurusunu yaptığınız ülke tarafından geri ödenmemektedir. Şirketimiz sayısız müşterinin vize işlemi sayesinde rüştünü ispat ettiğinden dolayı bu alandaki en iyi seçeneğinizdir.

Yunanistan’a alacağınız tüm vize işlemleriniz için Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’nın ayrıcalığından faydalanabilirsiniz. İzmir, İstanbul ve Ankara’da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek sorunsuz vize işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.