BLOG

Yunanistan Transit Vize Uyguluyor Mu?

A -A +
Yunanistan Transit Vize Uyguluyor Mu?

Transit vize, bir ülkeden başka bir ülkeye geçeceğiniz zaman sahip olmanız gereken bir vize türüdür. Özellikle aktarmalı uçuşlarda ilginç mağduriyetlere yol açan bu vize türü, dikkatle ele alınması gereken bir olgudur. Re-Vize ailesi olarak, bu yazımızda seyahatlerinizde sıkıntı çekmemeniz için transit vize konusunu Yunanistan özelinde dikkate aldık. Yunanistan transit vize uygulamasının genel hatlarını incelemeden önce, Yunanistan’dan size kısaca bahsedelim.

Yunanistan

Ege ve Akdeniz’in incisi olan Yunanistan pek çok turist tarafından tatil için tercih edilen bir ülkedir. Normal koşullar altında Türkiye’ye vize prosedürlerinde nadiren zorluk çıkartan komşu ülkemiz adeta bir turizm ve kültür cennetidir. Ülkenin başkenti Atina, dünyanın en eski şehirlerinden birisi olmakla beraber turistik açıdan da en çok adını duyurmuş kentlerden birisidir. Schengen Bölgesi’ne üye bir ülke olan Yunanistan aynı zamanda diğer AB ülkelerine yapılacak bir seyahatin de bu sayede önünü açmaktadır. Bünyesindeki sayısız adayla ve bütçeyi zorlamayacak uygunluğuyla Yunanistan, Avrupa turizminde ilgi odağı olmayı başaran bir ülkedir.

Transit Vize Nedir?

Bir ülkeden başka bir ülkeye seyahat ediyorsanız zaman zaman uçuşunuz aktarmalı olabilmektedir. Bu durumda transit vize almak sizin için bir zorunluluktur. Mesela, Türkiye’den Almanya’ya gitmek istiyorsunuz ve aktarmalı uçağınız Atina üzerinden aktarma yapacak. Böyle bir durumda eğer havaalanında bekleme süreniz 6 saati geçecekse ve pasaport kontrol noktasından geçerek ülkeye resmen giriş yapmanız gerekiyorsa, seyahatinizden önce Yunanistan transit vizesi almanız gerekecektir. Transit vizenin yokluğunda uçağa kabul edilmemeniz kesindir. Bu sebepten dolayı da bu vize sizde olmadığında bir mağduriyet yaşayabilirsiniz.

Günümüz dünyasında sivil havacılık çok gelişmiştir. Bununla birlikte de uçuş çeşitliliği doğal olarak artmıştır. Bu durum yurtdışı seyahatlerinde çok farklı kombinasyonların oluşmasına sebebiyet vermektedir. Transit vize konusuna dikkat etmediğiniz takdirde hem biletiniz yanabilir hem de seyahat iptali yaşayacağınız için maddi ve manevi kayıplar yaşayabilirsiniz.

Yunanistan ve Transit Vize

Yunanistan, Schengen Birliği’ne taraf bir ülkedir. Bundan dolayı Yunanistan’dan alacağınız transit vize Schengen transit vizesi statüsünde olacaktır. Schengen transit vizesi için cebinizden çıkacak miktar ve hazırlanması gereken evraklar turistik bir Schengen vizesi gibi bir vize çeşidiyle hemen hemen aynıdır. Bu bakımdan, transit vize almanız zorunluysa detaylı bir planlama yaparak daha uzun süre kullanacağınız bir C tipi vize almanız seyahatleriniz açısından çok daha yerinde bir karar olacaktır.

Vize prosedürlerinin detayları titiz ve incelikli hazırlanmalıdır. Bu durumda konsolosluklar profesyonel bir yardımın önemini vurgulamaktadırlar. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek, her türlü vizeniz için profesyonel destek alabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.