BLOG

Yunanistan Transit Vizesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

A -A +
Yunanistan Transit Vizesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Transit vize, özellikle aktarmalı uçuşlarda bazen son dakika mağduriyetine yol açan biz vize türüdür. Seyahatlerinizde sorun yaşamamanız için bu yazımızda transit vize konusunu Yunanistan özelinde açıkladık.

Bir ülkeden başka bir ülkeye seyahat ederken, üçüncü bir ülkede aktarma yapacaksanız, transit vize almak durumunda kalabilirsiniz. Bir örnek vermek gerekirse, Türkiye’den İngiltere’ye gitmek istiyorsunuz ve aktarmalı uçuş planınız Atina’dan aktarma yapmanızı öngörüyor. Bu durumda, eğer havaalanında bekleme süreniz 6 saati geçiyorsa veya diğer uçuşunuza aktarma yapabilmek için pasaport kontrolünden geçip ülkeye resmen giriş yapmanız gerekiyorsa, seyahatinizden önce Yunanistan transit vizesi almanız gerekecektir. Transit vizeniz yoksa, uçağa kabul edilmeyeceğiniz için mağduriyet yaşayabilirsiniz.

Günümüzde sivil havacılığın gelişmesiyle birlikte uçuş çeşitliliği arttıkça, yurtdışı seyahatlerde çok farklı kombinasyonlar ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle, internetten alınan aktarmalı biletler sizin vize durumunuzu dikkate alamayacağı için, transit vize konusuna dikkat etmediğiniz takdirde hem biletiniz yanabilir hem de seyahatiniz iptal olacağı için manevi kayıplar yaşayabilirsiniz.

Yunanistan, Schengen Birliği’ne taraf olduğundan dolayı, Yunanistan’dan alacağınız transit vize Schengen transit vizesi statüsünde olacaktır. Şunu hatırlatmak gerekir ki Schengen transit vizesi için yapacağınız harcama ve hazırlayacağınız belgeler, turistik Schengen vizesi gibi diğer kısa süreli Schengen vizeleriyle neredeyse aynıdır. Bu bakımdan, transit vize almanız zorunluysa, doğru bir planlama yaparak daha uzun süre kullanabileceğiniz bir C tipi (180 gün içinde 90 gün konaklama imkânı tanıyan vize türüdür) Schengen vizesi almak, sonraki seyahatleriniz açısından çok daha stratejik bir karar olabilir.

Transit vizeye ihtiyaç duyup duymadığınızı öğrenmek, transit vizenizi ve diğer vizeleri tüm seyahat dinamiklerine hâkim olan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığıyla almak için tecrübeli ve uzman ekibimizle iletişime geçebilirsiniz. Profesyonel vize danışmanlarımız, seyahat planlamanızı en ince ayrıntılarına kadar inceleyerek size en uygun programı çıkararak doğru vize kategorisine başvurmanızı sağlayacak, tüm vize başvuru işlemlerini sizin adınıza takip ederek hızla sonuçlandıracaklardır.

Yunanistan Schengen transit vizesi hakkında daha fazla bilgi almak veya başvurunuzu hemen başlatmak için Ankara ve İzmir ofislerimizdeki danışmanlarımızla irtibata geçin.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.