BLOG

Yunanistan Turistik Vize İşlemleri

A -A +
Yunanistan Turistik Vize İşlemleri

İzmir’den en yoğun başvuru alan ülkelerden birisi olan Yunanistan, aramızdaki komşuluk ilişkileri, tarihi ve kültürel ortak paydalarımız, yakınlığı ve Schengen ülkelerinden biri olması gibi nedenlerle özellikle yaz tatili için en çok ziyaret edilen ülkelerden biridir.

Kendine has kültürel özellikleri, doğal güzellikleri bulunan Yunanistan sadece Türkiye’den değil dünyanın birçok yerinden de turist ağırlamaktadır. Schengen bölgesine dahil olan Yunanistan, diğer üye ülkeler gibi Türkiye’ye vize uygulamaktadır. 

Yeşil (hususi), gri (hizmet), siyah (diplomatik) pasaport sahiplerinin 180 gün içerisinde 90 günlük konaklamaları vizeden muaf tutulurken, bordo (umumi) pasaport sahiplerinin Schengen Yunanistan vizesine başvuru yapmaları gerekmektedir. 

Yunanistan ziyaretlerinizde almanız gereken Schengen vizesi için prosedürleriniz ve işlem süreciniz mesleğinize ve ziyaret amacınıza göre değişmektedir. Turistik amaçla ziyaret edecek olan vatandaşların mesleklerine göre hazırlamaları gereken evrak listesi değişiklik göstermektedir. 

Örneğin; kamuda çalışıyor ve Yunanistan’a turistik amaçla ziyaret etmeyi planlıyorsanız, başvurunuzda hazırlamanız gereken standart evraklar, yani vize başvuru formu, 10 yıldan eski olmayan, iki boş sayfası bulunan ve dönüş tarihinizden itibaren 3 ay daha geçerliliği bulunan pasaportunuz ile seyahat sağlık sigortanız, konaklama ve transfer işlemleri rezervasyonunuz, biyometrik fotoğrafınız gibi standart evrakların haricinde; maaş bordrosu, izin ve görevlendirme yazısı (matbu belge), barkotlu SGK dökümü gibi mesleğinizi belirtir belgeler yeterli olmaktadır.

Emekli olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hazırlaması gereken evraklar ise; tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği, şahsi banka dökümü (son 3 aylık, minimum 3.000 TL bakiye bulunmalıdır), maaş bordrosu ve bahsi geçen standart belgelerdir.

Doğru kategoride, doğru evrak listesi ile hazırlamış olduğunuz dosyayı konsolosluklara, elçiliklere ya da yetkili vize şirketlerine giderek başvuru işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Aklınızda bulunması gereken iki unsur vardır; bunlardan ilki konsolosluklar gerekli gördüğü halde sizden ekstra evrak isteyebilirler, diğeri ise ilk kez Schengen vizesine başvuracak vatandaşların konsolosluğa bizzat giderek parmak izi vermeleri gerektiğidir. 

Alanında uzun yıllardır faaliyet gösteren tam yetkili vize danışmanlık firması Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’na gelerek sorunsuz Yunanistan vizesi alabilirsiniz. Profesyonel vize danışman kadrosuna sahip olan Re-Vize’nin İstanbul, Ankara ve İzmir’de bulunan ofislerini ziyaret ederek danışmanlarla birebir görüşebilir, gerekli tüm bilgiyi alabilir ve süreci sizin adınıza yürütmelerini talep edebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.