BLOG

Yunanistan Turistik Vizesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

A -A +
Yunanistan Turistik Vizesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yunanistan, ülkemize yakınlığının yanı sıra kültürü, tarihi ve doğal güzellikleriyle turistler tarafından en çok tercih edilen destinasyonlarından biridir. Yunan Adalarının ülkemize yakınlığı ve Yunanistan’ın Adalara yapılan seyahatlerde sağladığı kolaylıklar, Yunanistan vizesinin özellikle Ege Bölgesi’nde yoğun talep görmesine neden olmaktadır. Yunanistan turistik vizesi, özellikle İzmir’de en çok başvurulan vizedir.

Yunanistan, bir Avrupa Birliği üyesi olup Schengen topluluğuna taraftır. Dolayısıyla, Yunanistan’a seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Umuma Mahsus Pasaport (Bordo) sahibi olmaları halinde veya pasaportlarında geçerli Schengen vizeleri yok ise Yunanistan vizesi alarak seyahat etmeleri mecburidir. Türkiye Cumhuriyeti tarafından verilen Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri) ve Hususi (Yeşil) pasaport sahipleri ise; 180 gün içinde 90 günlük süreyi geçmemek şartıyla, Yunanistan vize işlemlerinden muaf tutulurlar. Yunanistan'da maksimum 90 gün konaklayacak kişilerin Yunanistan Schengen vizesi için müracaat etmeleri gerekmektedir.

Yunanistan turistik vizesi için başvuru yaparken hazırlamanız gereken evraklar çalışma durumunuza göre değişecektir. Örneğin bir özel şirkette çalışıyor olup Yunanistan’a turistik seyahat gerçekleştirmeyi planlıyorsanız, vize almak için buna uygun evrakları hazırlamanız gerekecektir. Evraklarınızı eksiksiz hazırlamanız vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması ve uzun süreli vize alabilmeniz açısından çok önemlidir. Yunanistan vizesi alırken tercih edeceğiniz vize türü ile ilgili belgelerinizi doğru şekilde sunmadığınız takdirde vizenizin olumsuz sonuçlanması ihtimal dahilindedir. Yunanistan’a kamu çalışanı olarak seyahat etmeyi planlıyorsanız, vize başvurusunda bulunabilmek için standart belgelerin yanı sıra maaş bordrosu, izin ve görevlendirme yazısı (pek çok kurumda matbu belgedir) ve barkotlu SGK hizmet dökümü gibi belgeleri ibraz etmeniz talep edilecektir.

Yunanistan’ı turistik amaçlı seyahat etmek isteyen öğrenciler, Yunanistan’dan Schengen vizesi alabilmek için öğrencilik durumlarını ve maddi yeterliliklerini belgeleyen evrakları hazırlayarak Schengen vize başvurusunda bulunmalıdır. Öğrenciler, eğitim görmeleri nedeniyle çalışma hayatında aktif yer almadıkları için çoğu zaman seyahatlerinin masraflarını karşılayacak bir sponsor göstermeleri beklenir. Bu sponsorlar aile bireyleri veya yakınları olabilir. Sponsor destekli turistik vize başvurularında, sponsorun çalışma statüsüne göre (emekli, kamu çalışanı, işveren vb.) talep edilen belgelerin de başvuru dosyasına eklenmesi gerekir.

Yunanistan’da ikamet eden bir akrabanız veya arkadaşınızı ziyaret etmek amacıyla Yunanistan’a seyahat etmek istiyorsanız, ‘akraba ve arkadaş ziyareti’ kapsamında yer alan vize türüne başvuru yapmanız gerekecektir. Bu başvurunun en önemli noktalarından biri, Yunanistan’da ikamet eden yakınınızın göndereceği davetiyenin aslının elinize ulaşması ve bu davetiyeyi ibraz etmenizdir. Bundan sonra dikkat etmeniz gereken diğer konu ise çalışma durumunuza bağlı olarak eksiksiz hazırlayacağınız evraklardır.

Yunanistan'da maksimum 90 gün konaklayacak kişilerin Yunanistan vizesi için başvuru gerçekleştirmeleri gerekirken Yunanistan vize başvuruları, kısmen Yunanistan Konsolosluklarına gerçekleştirilebilmektedir. Bu sebeple, Vize başvuru sahipleri ikamet etmekte oldukları il/ilçeye hizmet vermekte olan Yunanistan Konsolosluğu Vize Departmanı çalışmaları hakkında bilgi edinerek, vize başvurularında bulunmaları gerekmektedir. Bu noktada, Yunanistan vize işlemlerinizi yetkili TÜRSAB A grubu acentemiz Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığıyla alabilirsiniz. Yunanistan vizesi hakkında daha fazla bilgi almak ve başvuru işlemlerinizi başlatmak için alanında uzman ve tecrübeli vize danışmanlarımızla irtibat kurabilirsiniz. Danışmanlarımız tüm sorularınızı yanıtlayarak Yunanistan vizenizi sorunsuz bir şekilde almanıza yardımcı olmaktan memnuniyet duyacaktır. Vize başvuru işlemlerinizi başlattıktan sonra seyahatinizde ihtiyaç duyacağınız uygun fiyatlı uçak bileti, konaklama rezervasyonu ve seyahat sigortası gibi alanlarda da ücretsiz danışmanlığımızdan faydalanabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.