BLOG

Yunanistan Vize Reddi: Tekrar Başvuru Yapabilir Miyim?

A -A +
Yunanistan Vize Reddi: Tekrar Başvuru Yapabilir Miyim?

Diğer Schengen ülkeleri ile kıyaslandığında, Yunanistan her ne kadar kolay vize veren ülkelerden biri olarak kabul edilse de bu durum her başvurunun onaylanacağı anlamına gelmez. Özellikle yaz tatili veya aile-akraba ziyaretleri için Yunanistan’ı tercih eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, zaman zaman Yunanistan vize reddi ile karşılaşıp maddi ve manevi mağduriyet yaşamakta, bu süreci yönetmekte güçlük çekmektedir. Bununla birlikte, Yunanistan vize başvurunuzun reddedilmesi tekrar başvuru yapamayacağınız veya Yunanistan’a bir daha asla giremeyeceğiniz anlamına da gelmemektedir. Bu yazımızda, Yunanistan vize reddi karşısında atabileceğiniz adımları sizler için derledik.

Vize reddi durumunda yapılması gereken ilk şey, vizenizin neden reddedildiğini tespit etmek olacaktır. Bu noktada profesyonel yardım almanız çok önemlidir. Tecrübeli vize danışmanları, konsolosluk tarafından açıklanan gerekçeye göre vizenizin neden reddedildiğini tespit ederek bundan sonra atabileceğiniz adımlar konusunda iyi bir strateji çizebilirler. Örneğin, vizeniz eksik evrak veya yanlış-hatalı bilgiler nedeniyle reddedildiyse, doğru evrakın hangi formatta hazırlanması gerektiği ve hangi bilgilerin konsolosluk açısından önem taşıdığı, bu bilgilerin ne şekilde sunulması gibi konularda destek almanız en başta sizin faydanıza olacaktır. 

Yunanistan vize reddi itirazlarında veya tekrar başvurularda doğru bir strateji çizilmesi çok önemlidir. Unutmayın ki vizenizi reddeden Yunanistan Konsolosluğu, başvurunuz hakkında olumsuz bir görüşe sahiptir ve tekrar başvuruda bu olumsuz görüşün olumlu bir kanaate çevrilmesi gerekecektir. Tecrübeli vize danışmanlarının çizebileceği bu strateji doğrultusunda başvuru dosyanız yeniden hazırlanmalıdır.

Reddedilen vize başvurularında yeniden başvuru yapılırken en önemli noktalardan biri, özel durumların açık, net, akıcı ve doğru bir üslupla hazırlandığı vize başvuru dilekçesidir. Bu dilekçede, vize başvurunuzun reddine neden olan durumlar olabildiğince ayrıntılı bir şekilde açıklanmalı, karşı argümanlar geliştirilerek belgelerle desteklenmelidir. Yunanistan Konsolosluğu’nu size vize vermeye ikna edecek en önemli dokümanlardan biri vize başvuru dilekçesi olacaktır, dolayısıyla bu konuda da profesyonel destek almanız tavsiye edilir.

Yunanistan vizeniz reddedildiyse ve tekrar başvuru yapmak istiyorsanız, vize reddi üzerine yapılan tekrar başvurularda çok önemli bir başarı oranı yakalayan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’nın tecrübeli ekibiyle birlikte çalışmayı tercih edebilirsiniz. Uzman danışmanlarımız, vizenizin reddedilmesine neden olan noktaları doğru bir şekilde tespit ederek sizin için doğru bir strateji oluşturacak, bu süreçte ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri sizlerle paylaşacaktır. Vize reddi nedeniyle mağduriyet yaşamak istemiyorsanız, Ankara veya İzmir ofislerimizle irtibata geçerek danışmanlarımızla yüz yüze görüşebilir, dilerseniz randevu alarak tekrar başvuru işlemlerinizi vakit kaybetmeden başlatabilirsiniz. 

Vizenizi hayal kırıklığı yaşamadan almak için Re-Vize’yi tercih edin. Reddedilen vizeniz için tekrar başvuru yapmak isterseniz, aşağıdaki Online Randevu Formumuzu doldurarak işlemlerinizi hemen başlatabilirsiniz!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.