BLOG

Yunanistan Vize Ücretleri Ne Kadar?

A -A +
Yunanistan Vize Ücretleri Ne Kadar?

Mikonos, Santorini, Girit, Patmos, Rodos gibi birbirinden güzel adalara ev sahipliği yapan komşu ülke Yunanistan, ülkemizden bir çok kişinin turistik amaçlı ziyaret için gittiği ülkelerin başında gelmektedir. Yunanistan’ın Schengen Anlaşması’na dahil olması ayrıca cezbedicidir. Yunanistan, diğer Schengen ülkelerine nazaran daha uzun süreli vize verme eğilimi sergilediği için, gelecekte diğer Schengen ülkelerine gitmeyi planlayanlar tarafından da öncelikli olarak tercih edilmektedir. Peki Yunanistan vize ücretleri ne kadardır?

Yunanistan Vize Süreci Hakkında

Vize fiyatlarına geçmeden önce Yunanistan vize süreci ile ilgili biraz detay vermekte fayda var. Yunanistan’a seyahat etmeden önce almanız gereken vize türü, seyahat amacınıza göre değişecektir. Bu nedenle, seyahat amacınıza uygun başvuru yapmanız çok önemlidir. Uygun başvuru, ilgili formların eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulması, Yunanistan Konsolosluğu tarafından talep edilen belgelerin eksiksiz hazırlanarak teslim edilmesi anlamına gelir. Çalışma durumunuza ve seyahat amacınıza göre başvuru yapmanız gereken vize türlerinin bir listesini aşağıda bulabilirsiniz. Eksik evrak veya yanlış/hatalı bilgilerle yapılan başvuruların olumlu sonuçlanma ihtimalinin bulunmadığını, bu sürede ödeyeceğiniz ücretlerin iade edilmediğini hatırlatmak isteriz. Bu nedenle, profesyonel destek almanız en başta sizin yararınıza olacaktır.

Vize Başvuruları Hakkında

Yunanistan vizesi başvuruları yetkili vize işlem merkezlerinden yapılır ve genellikle 1 hafta ila 10 gün içinde sonuçlandırılır. Konsolosluk, duruma bağlı olarak rezervasyonların satın alınmış olmasını talep edebilir. Teslim etmeniz gereken belgeler arasında bulunan vukuatlı nüfus kayıt örneğinde açık adresinizin görünmesi özellikle talep edilir. Başvuru yapılırken dikkat edilecek noktalar konsolosluktan konsolosluğa bazı farklılıklar arz edebilir. Örneğin, İzmir Konsolosluğu, son 6 ay içinde Ege Bölgesi sınırlarında ikamet edip etmediğinize dikkat etmektedir.

Yunanistan Vize Ücreti

Schengen kapsamında olan Yunanistan Schengen vizesinin 2020 yılı ücreti 180 €'dur. Vize ücretleri, ülkelerin belirlediği prosedürler dahilinde her yıl değişebilmektedir. Ziyaretçiler, bu konuda çıkan yeni haberleri ve bilgileri takip etmeli ve doğru kaynaktan en doğru bilgiyi almalıdır. Tüm vize süreçlerinde olduğu gibi bu konu için de yapılabilecek en doğru hamle, profesyonel bir vize danışmanlık şirketi aracılığı ile vize süreçlerindeki en yeni bilgileri öğrenmek ve bu doğrultuda hareket etmektir. Konsolosluğun sizden istediği tüm evrakları hazırladıktan ve başvuru formunu da eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra sıra vize harç ücretini yatırmaya gelmektedir.

Yunanistan vizesi almak için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.