BLOG

Yunanistan Vizesi Başvuru Formu

A -A +
Yunanistan Vizesi Başvuru Formu

Komşu ülke Yunanistan, dillere destan sahilleri, kendine has keyifli kültürü, ve ilginç şehirleri ile Avrupa'nın önemli ülkelerinden biridir. Yunanistan Schengen kapsamında bir ülke olduğu için T.C vatandaşlarına da vize uygulamaktadır. Dolayısıyla ülkeyi ziyaret etmeden önce kişilerin, Yunanistan Schengen vizesi başvurusunda bulunması gerekmektedir. Bunun için vize başvuru formu oldukça önemlidir ve eksiksiz doldurulması gerekmektedir.

Yunanistan Vize Süreci

Yunanistan ziyaretlerinizde almanız gereken Schengen vizesi için prosedürleriniz ve işlem süreciniz mesleğinize ve ziyaret amacınıza göre değişmektedir. Turistik amaçla ziyaret edecek olan vatandaşların mesleklerine göre hazırlamaları gereken evrak listesi değişiklik göstermektedir. Örneğin; kamuda çalışıyor ve Yunanistan’a turistik amaçla ziyaret etmeyi planlıyorsanız, başvurunuzda hazırlamanız gereken standart evraklar, yani vize başvuru formu, 10 yıldan eski olmayan, iki boş sayfası bulunan ve dönüş tarihinizden itibaren 3 ay daha geçerliliği bulunan pasaportunuz ile seyahat sağlık sigortanız, konaklama ve transfer işlemleri rezervasyonunuz, biyometrik fotoğrafınız gibi standart evrakların haricinde; maaş bordrosu, izin ve görevlendirme yazısı (matbu belge), barkodlu SGK dökümü gibi mesleğinizi belirtir belgeler yeterli olmaktadır.

Doğru kategoride, doğru evrak listesi ile hazırlamış olduğunuz dosyayı konsolosluklara, elçiliklere ya da yetkili vize şirketlerine giderek başvuru işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Aklınızda bulunması gereken iki unsur vardır; bunlardan ilki konsolosluklar gerekli gördüğü halde sizden ekstra evrak isteyebilirler, diğeri ise ilk kez Schengen vizesine başvuracak vatandaşların konsolosluğa bizzat giderek parmak izi vermeleri gerektiğidir.

Yunanistan Vizesi İle Başka Ülkelere Gitmem Mümkün Mü?

Yunanistan bir Schengen ülkesi olduğundan dolayı vizeniz ile tam 26 ülkeyi ziyaret edebilirsiniz. Yunanistan, üye olduğu ülkeler arasında serbest dolaşım hakkı tanıyan Schengen anlaşmasına dahildir. Schengen üyesi olan; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre’de vize süreniz boyunca ekstra bir vize veya belgeye ihtiyaç duymadan sadece Yunanistan vizesi ile dolaşabilirsiniz.

Vize başvurusunda bulunmak ve detaylı bilgi almak için online iletişim formundan bize ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.