BLOG

Yunanistan Vizesi İle Başka Ülkelere Gidebilir Miyim?

A -A +
Yunanistan Vizesi İle Başka Ülkelere Gidebilir Miyim?

Türkiye ile komşuluğu, özellikle İzmir ile yakınlığı, ortak kültürel yapısı ve sağladığı kolaylıklar ile Yunanistan’a yoğun bir vize talebi yaşanmaktadır. Yaklaşık bir milyon turistin Yunanistan’a gitmesi bu yoğunluğun belirtisidir. 

Yunanistan’a bu kadar yoğun ilgi gösterilmesinin bir diğer sebebi de Schengen bölgesine dahil olmasıdır. Diğer Schengen ülkelerinin aksine uzun süreli vize vermeye daha yatkın olması ayrıca bir tercih sebebidir.

Peki başvurunuz onaylandığında Yunanistan vizesi ile başka ülkelere de seyahat edebileceğinizi biliyor muydunuz? Yunanistan, üye olduğu ülkeler arasında serbest dolaşım hakkı tanıyan Schengen anlaşmasına dahildir. Schengen üyesi olan; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre’de vize süreniz boyunca ekstra bir vize veya belgeye ihtiyaç duymadan sadece Yunanistan vizesi ile dolaşabilirsiniz. 

Yeşil (Hizmet), Gri (Hususi), Siyah (Diplomatik) pasaport sahibi olan Türk vatandaşları 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan konaklamalı seyahatlerinde diğer Schengen ülkelerinde olduğu gibi Yunanistan seyahatlerinde de vize uygulamasından muaftır. Umumi (Bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşlarının ise herhangi bir Schengen ülkesine seyahat etmeden önce vize alması gerekmektedir. 

Adresinizin bağlı olduğu konsolosluklardan yapabildiğiniz Yunanistan vize başvurusunu yetkili vize merkezleri ve vize danışmanlık firmaları aracılığıyla da yapabilirsiniz. Gerekli evraklar ve prosedürler için yetkili vize merkezi olan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ile iletişime geçebilirsiniz. 

Sorunsuz Yunanistan ve Schengen vizesi almak için alanlarında deneyim sahibi profesyonel danışmanlardan oluşan bir kadroya sahip Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ile iletişime geçebilir, İzmir ve Ankara’da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek birebir görüşüp hızlı ve sorunsuz Schengen vizesi alabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.