BLOG

Yunanistan Vizesi ile Gezebileceğiniz Diğer Ülkeler

A -A +
Yunanistan Vizesi ile Gezebileceğiniz Diğer Ülkeler

Komşu ülkemiz Yunanistan, kendine has güzelliği ile pek çok turisti cezbeden ülkelerin başında gelmektedir. Ülkemizden de pek çok ziyaretçisi olan bu güzel ülke, Türk vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke konumundadır. Dolayısıyla ülkeye gitmeden önce seyahat amacınıza ve tipine göre Yunanistan vizesi başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Ancak Schengen bölgesine dahil olan bir ülke olduğu için, Yunanistan'a gitmeden önce Schengen vizesi başvurusu gerekmektedir. Schengen vizesi, 26 ülkeyi seyahat etmeye izin veren bir vize olduğundan dolayı önemli bir belgedir. Peki Yunanistan vizesi ile gezebileceğiniz diğer ülkeler hangileridir?

Önemli Bir Seyahat Belgesi Olan Schengen Vizesine Dair Bilgiler

Adını 1985’te Almanya, Fransa, Lüksemburg ve Belçika arasında serbest dolaşım anlaşmasının imzalandığı Lüksemburg kasabasından alan Schengen vizesi, Avrupa ülkelerinin büyük çoğunluğuna seyahat edebilmek için almak zorunda kalacağınız vizedir. Schengen vizesine sahip olduğunuzda Schengen üyesi ülkeler arasında pasaport kontrolüne tabi olmadan serbestçe dolaşabilirsiniz. Ülkemize yakınlığıyla pek çok turistin tatil seçeneklerinde ön sıralarda bulunan Yunanistan’ın Schengen Anlaşması’na dahil olması elbette cezbedicidir. Yunanistan, diğer Schengen ülkelerine nazaran daha uzun süreli vize verme eğilimi sergilediği için, gelecekte diğer Schengen ülkelerine gitmeyi planlayanlar tarafından da öncelikli olarak tercih edilmektedir. Ancak Yunanistan’dan Schengen vizesi aldığınız takdirde Schengen bölgesine girişinizi Yunanistan’dan yapmanız çok önemlidir. Aksi takdirde daha sonraki vize başvurularınızda ek incelemelere tabi tutulabilirsiniz.

Peki Yunanistan Schengen Vizesi İle Hangi Ülkelere Gidebilirim?

Peki başvurunuz onaylandığında Yunanistan vizesi ile başka ülkelere de seyahat edebileceğinizi biliyor muydunuz? Yunanistan, üye olduğu ülkeler arasında serbest dolaşım hakkı tanıyan Schengen anlaşmasına dahildir. Schengen üyesi olan; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre’de vize süreniz boyunca ekstra bir vize veya belgeye ihtiyaç duymadan sadece Yunanistan vizesi ile dolaşabilirsiniz.

Yeşil (Hizmet), Gri (Hususi), Siyah (Diplomatik) pasaport sahibi olan Türk vatandaşları 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan konaklamalı seyahatlerinde diğer Schengen ülkelerinde olduğu gibi Yunanistan seyahatlerinde de vize uygulamasından muaftır. Umumi (Bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşlarının ise herhangi bir Schengen ülkesine seyahat etmeden önce vize alması gerekmektedir.

Yunanistan vizesi almak ve Yunanistan'a rahat bir şekilde gidebilmek için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.