BLOG

Yunanistan Vizesi İle Gidilebilecek Ülkeler

A -A +
Yunanistan Vizesi İle Gidilebilecek Ülkeler
Adını 1985’te Almanya, Fransa, Lüksemburg ve Belçika arasında serbest dolaşım anlaşmasının imzalandığı Lüksemburg kasabasından alan Schengen vizesi, Avrupa ülkelerinin büyük çoğunluğuna seyahat edebilmek için almak zorunda kalacağınız vizedir. Schengen vizesine sahip olduğunuzda Schengen üyesi ülkeler arasında pasaport kontrolüne tabi olmadan serbestçe dolaşabilirsiniz.
 
26 ülkenin Schengen bölgesine üye olduğunu ve bu ülkelerin popülerliklerini düşündüğümüzde, yurtdışına seyahat edenler için Schengen vizesine sahip olmak büyük önem kazanmaktadır. Schengen ülkeleri arasında Avrupa Birliği ülkeleri ve özel bir protokolle dahil olan İzlanda, Norveç ve İsviçre yer alır. Dolayısıyla, Yunanistan’dan Schengen vizesi aldığınız takdirde bu ülkelere seyahat edebilirsiniz.
 
Tek girişli Schengen vizesine sahip olsanız dahi Schengen üyesi ülkeler arasında serbestçe gezebilir, çok girişli Schengen vizesi aldığınızda ise Schengen bölgesine birden fazla giriş çıkış yapabilirsiniz. Bu denli önemli bir avantaj sağlayan bir vizenin uzun ve ayrıntılı bir süreç sonucunda verildiğini vurgulamaya herhalde gerek yoktur. Bununla birlikte, süreç doğru yönetildiği takdirde vize alamamanız için herhangi bir neden de yoktur. Örneğin evraklarınızın tam, doğru ve profesyonel bir şekilde hazırlanması gibi konular bu noktada önemlidir. Ayrıca seyahatinize göre vize stratejinizin, başka bir deyişle hangi ülkeden nasıl bir başvuru yapacağınızın (ör. vize kategorileri) planlanması da büyük önem arz etmektedir. Tam bu doğrultuda, Yunanistan vizesinin size sağlayacağı avantajlardan bahsetmek istiyoruz.
 
Ülkemize yakınlığıyla pek çok turistin tatil seçeneklerinde ön sıralarda bulunan Yunanistan’ın Schengen Anlaşması’na dahil olması cezbedicidir. Yunanistan, diğer Schengen ülkelerine nazaran daha uzun süreli vize verme eğilimi sergilediği için, gelecekte diğer Schengen ülkelerine gitmeyi planlayanlar tarafından da öncelikli olarak tercih edilmektedir. Ancak Yunanistan’dan Schengen vizesi aldığınız takdirde Schengen bölgesine girişinizi Yunanistan’dan yapmanız çok önemlidir. Aksi takdirde daha sonraki vize başvurularınızda ek incelemelere tabi tutulabilirsiniz.
Schengen vizesi dışında başka bir vize gerektiren bir ülkeye seyahat ederken bilet aldığınız uçak Yunanistan’dan aktarma yapacaksa,
Yunanistan’dan geçiş yapabilmeniz için transit vize almanız gerekebilir. Transit vize, seyahatinize göre verilen bir vize türüdür. 
 
Yunanistan’dan transit vize alabilmek için çalışma durumunuza göre bazı evraklar hazırlamanız gerekecektir. Transit vize başvurusu yaparken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri, nereye gideceğinizi ve Yunanistan’dan hangi tarihlerde aktarma yapacağınızı net bir şekilde belirtmenizdir. İlk kez başvuru yapıyorsanız bir defaya mahsus olmak üzere parmak izi vermek için konsoloslukta hazır bulunmanız gerekecektir. Verdiğiniz parmak izi 5 yıl geçerli olmaktadır. Bu işlemin ardından tüm süreç profesyonel ekibimiz tarafından yürütülmektedir. 
 
Uzman ve tecrübeli Re-Vize danışmanları eşliğinde Yunanistan vizenizi alırken problem yaşamamak için Ankara, İstanbul, İzmir ofislerimize telefon numaralarımızdan, Canlı Destek Hattımızdan veya Online Randevu Formu üzerinden ulaşarak vizenizi sorunsuz bir şekilde alabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.