BLOG

Yurt Dışı Seyahatlerinde Corona Virüse Karşı Nasıl Tedbir Alınmalı?

A -A +
Yurt Dışı Seyahatlerinde Corona Virüse Karşı Nasıl Tedbir Alınmalı?

Son zamanlarda yaşanan Corona virüsü olaylarından sebep insanlar yapacakları yurt dışı seyahatleri için endişelenmekte ve hatta bir çok kişi bu yüzden seyahatini iptal ettirmektedir. Tüm dünyada gündem konusu olan virüs ile ilgili alınacak önlemler, oluşacak olan hastalıkları engellemekte ve insanları daha bilinçli bir hale getirmektedir. Peki özellikle yurt dışı seyahatlerinde ve hatta gündelik yaşamda Corona virüsüne karşı alınacak önlemler nelerdir? Bu konuda neler yapılması gerekmektedir? Gelin hep birlikte bunlara bir göz atalım.

Su Hayattır! Bol Bol Elleri Yıkamakta Fayda Var

Virüse karşı alınacak ilk ve en pratik önlem, elbette elimizi bol bol su ve sabun ile yıkamak olacaktır. Toplu taşımalarda ve dışarıda bir çok mikroba maruz kaldığımızı düşündüğümüzde, ilk fırsatta ellerimizi güzelce yıkamalı ve hijyenimize mümkün olduğunca dikkat etmeliyiz. Ayrıca el dezenfektanları da bu konuda oldukça fayda sağlamaktadır. Eczaneden alacağınız antiseptik bir sprey ile gün içinde ellerinizi mikroplardan arındırabilir ve bu sayede daha tedbirli olabilirsiniz.

Mutlaka Maske Kullanılmalı

Virüsün solunum yolu enfeksiyonuna yol açtığını düşünürsek elbette maske kullanmak oldukça akıllıca bir tercih olacaktır. Özellikle öksürük, hapşırık gibi durumlarda mikroplar etrafa hızlıca yayıldığı için maske kullanımı virüse karşı alınacak ilk tedbirler arasında yer almaktadır. Eczaneden alacağınız cerrahi maskeler bu durumda işinizi kolaylaştıracaktır. Ancak bu maskeler tek kullanımlık oldukları için defalarca kullanmanız sakıncalı bir durumdur. Tek kullanımlık maskeleri gün sonunda imha etmeli ve bir sonraki gün başka bir maske kullanmanız gerekmektedir.

Cep Telefonlarına Dikkat!

Yurt dışı seyahatlerinin belki de en keyifli anlarından biri fotoğraf çekmektir. Bunu da genellikle bol bol cep telefonlarımız sayesinde yapmaktayız. Ancak telefonların virüs saçtığını biliyor muydunuz? Çoğu kişi güzel anlar biriktirmek, sosyal medyada keyifli anlarını paylaşmak için cep telefonlarını kullanmaktadır. Ancak ne yazık ki bir çok yer ile temas eden bu aletler ne yazık ki fazlasıyla mikrop barındırmaktadır. Peki bu konuda  ne yapmalı? Öncelikle ellerinizi dezenfekte ettiğiniz sprey ile telefonlarınızı gün içinde silebilirsiniz. Bu sayede yüzeyindeki mikropları öldürebilir ve corona virüsüne karşı tedbir almış olabilirsiniz.

Corona virüsünün olmadığı ülkeler hakkında bilgi almak, vize başvurusunda bulunmak ve seyahatlerinizi güvenli bir şekilde gerçekleştirmek için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilir ya da bizlere online iletişim formundan ulaşabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.