BLOG

Yurt Dışına Çıkarken Sağlık Sigortası Almak Zorunlu Mudur?

A -A +
Yurt Dışına Çıkarken Sağlık Sigortası Almak Zorunlu Mudur?

Seyahat sigortası; yurt içi ve yurt dışı yapılan gezilerde ve seyahatlerde yaşanabilecek herhangi bir hastalık, kaza, valiz ya da eşya kaybı vb. gibi durumları güvence altına alan ve kişileri çeşitli risklerden koruyan bir sigorta türüdür. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulayan ülkeler tarafından, vize başvuruları ile beraber zorunlu olarak talep edilen seyahat sigortası, yurt dışına çıkacak kişilerin alması gereken bir belgedir.

Peki Schengen Ülkeleri Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası İstiyor Mu?

Vize isteyen her ülke gibi, elbette Schengen ülkeleri de bu belgeyi talep etmektedir. Bu kapsamda, Schengen vize rejimi dahilindeki Avrupa ülkelerine seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, seyahat sağlık sigortasıyla ilgili gereklilikleri yerine getirmekle yükümlüdür. Aksi takdirde vize başvurunuz eksik evrak nedeniyle reddedileceğinden dolayı maddi kayıp yaşama riskiyle yüz yüze kalabilirsiniz. Schengen seyahat sağlık sigortası, Avrupa Birliği veya Schengen bölgesine giren yabancı uyruklu tüm ziyaretçiler için zorunlu olup bu noktada bazı gerekliliklerin harfiyen yerine getirilmesi önemlidir. Bu gereklilikler şöyle sıralanabilir:

1- Seyahat sigortanız tüm AB ülkelerini kapsamalı,

2- Teminat sınırı 30.000 € veya 50.000 $ olmalı,

3- Acil sağlık sorunlarında ayakta tedavi masraflarını karşılamalı,

4- Acil yatılı tedavi veya hastalık halinde ülkenize transfer masraflarını karşılamalı,

5- Ölüm durumunda ise naaşın ülkeye naklini veya vefat yerinde defnedilmesini karşılamalıdır.

Schengen Vizesi Hakkında

Schengen vizesi, Schengen Birliği’ne taraf olan Avrupa ülkelerinin uyguladıkları ortak vize protokolünün genel adıdır. Schengen Birliği’ne taraf olan ülkelerin pek çoğu Avrupa Birliği üyesi olmakla birlikte Norveç, İsviçre ve İzlanda, AB üyesi olmamalarına rağmen özel bir protokolle Schengen Birliği’ne üye olmuşlardır. Schengen Birliği, şu ülkeler arasında serbest dolaşım hakkı sağlar: Almanya, Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Letonya, Hollanda, Slovakya, İsviçre, Macaristan, Litvanya, Norveç, Slovenya, İzlanda, Lüksemburg, Polonya, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz ve İsveç. Bu belgenin bir diğer ismi ise çok girişli Schengen vizesidir.

Seyahat sağlık sigortası almak ve vize başvurusunda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek alanında uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilir ya da bizlere online iletişim formundan ulaşabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.