BLOG

Yurt Dışına En Kolay Nasıl Gidilir?

A -A +
Yurt Dışına En Kolay Nasıl Gidilir?

Bilindiği üzere yaşanan koronavirüs vakasından dolayı, yurt dışı seyahatleri yaklaşık 3 aydır askıya alınmıştı. Yurt dışına çıkacak kişiler, Haziran ayı itibari ile seyahatlerini gerçekleştirebilecekler. Yurt dışı ziyaretinde bulunacak kişiler için vize başvuru süreci önemli bir süreçtir. Bazı vize türlerinin başvuru süreci, diğer türlere göre nispeten daha rahat geçmektedir. Örneğin turistik bir vize başvurusu ile aile birleşimi vizesi başvuru süreci ve detayları elbette aynı değildir. Kısa süreli C tipi diye tabir ettiğimiz vize türleri, uzun süreli D tipi vizelere göre daha kolay alınmaktadır. Bu yazımızda sizin için bu konuları bir araya getirdik.

Turistik Çalışan Vizesi

Bir özel şirkette çalışıyor olup yurt dışına seyahat etmeyi planlıyorsanız, başvuruda bulunmanız gereken vize türü turistik çalışan vizesidir. Vize başvurusunda bulunabilmek için bazı evraklar hazırlamanız gerekecektir. Evraklarınızı eksiksiz hazırlamanız vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması ve uzun süreli vize alabilmeniz açısından önemlidir. Bu vizeyi alırken tercih edeceğiniz vize türü ile ilgili belgelerinizi doğru şekilde sunmadığınız takdirde vizenizin olumsuz sonuçlanması muhtemeldir. Bir özel şirkette çalışıyor olup yurt dışına seyahat etmeyi planlıyorsanız, vize başvurusunda bulunabilmek için bazı evraklar hazırlamanız gerekecektir. Evraklarınızı eksiksiz hazırlamanız vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması ve uzun süreli vize alabilmeniz açısından önemlidir. Turistik çalışan vizesi alırken tercih edeceğiniz vize türü ile ilgili belgelerinizi doğru şekilde sunmadığınız takdirde vizenizin olumsuz sonuçlanması muhtemeldir.

İşsiz Vizesi

Vize almak için bir kurumda düzenli çalışıyor olmak şart değildir. İlgili gereklilikleri yerine getirdiğiniz takdirde, işsiz olsanız dahi vize alabilirsiniz. Eğer işsiz bir şekilde yurt dışı seyahati gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız, seyahatiniz süresince masraflarınızı karşılayacak bir yakınınızın (sponsorunuzun) olması gerekmektedir. Yakınınız, çalışma durumuna bağlı olarak evraklarını hazırlayarak başvurunuz ve seyahatiniz için size destek olmaktadır. Vize başvurularında dikkat etmeniz gereken en önemli süreç, evrak hazırlama sürecidir. Evraklarınızı eksiksiz hazırlamadığınız, seyahat amacınızı net bir şekilde belirtmediğiniz takdirde vize başvurunuz olumsuz sonuçlanabilmektedir. Bu süreçte alanında uzman ve profesyonel ekibimizle çalışmayı tercih ederseniz, uzun süreli vizenizi sorun yaşamadan alabilirsiniz. Bugün konsolosluklar dahi vize alımlarında profesyonel bir desteğin önemini vurgulamaktadırlar.

Yukarıda saydığımız vize türleri, kolay alınabilen vizelerdir. Başvuruda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.