BLOG

Yurtdışına Çıkarken Neler Yapılmalı

A -A +
Yurtdışına Çıkarken Neler Yapılmalı

Schengen vizenizi aldınız ve yurtdışı seyahatinize hazırsınız. Ancak ilk yurtdışı deneyiminiz olacağı için neler yapacağınız konusunda biraz tedirgin hissediyorsunuz. Merak etmeyin, birazdan gereken tüm bilgileri öğreneceksiniz. Yurtdışına çıkmak düşündüğünüz kadar karmaşık bir prosedüre tabi olmasa da dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle vizenizi aldıktan sonra ilk yapmanız gereken, pasaportunuz ile yetkili bir bankaya giderek 15 TL değerindeki yurt dışı çıkış harcını yatırmak olacaktır (Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde faaliyet gösteren çoğu banka yetkilidir). Bankaya gitmek için yeterli zamanınız yoksa seyahat şeklinize bağlı olarak havalimanları veya limanlarda da yatırılabilmektedir. Fakat bizim tavsiyemiz, eğer yoğun bir dönemde gidecekseniz (örneğin sömestr veya yaz tatili) yurtdışı çıkış harcını mutlaka seyahatinizden önce yatırmanızdır. Uçağa veya gemiye varana kadar pek çok kontrolden geçeceğiniz düşünülürse bir de yurtdışı çıkış harcı yatırmak için sıra beklemek size daha fazla zaman kaybettirecektir.

Yurtdışı çıkış harcı haricinde, seyahatiniz sırasında meydana gelebilecek acil sağlık durumları için yapılan seyahat sağlık sigortanızın bir kopyasını da yanınızda bulundurmanız gerekecektir. Olası acil durumlarda poliçe numaranız ile ücret ödemeden tıbbi müdahale hizmeti alabilirsiniz. Turistik seyahat edecekseniz, otel rezervasyonunuzun bir kopyasını ve dönüş uçak biletinizi yanınızda bulundurmaya dikkat edin, zira gümrük polisleri bu belgeleri göstermenizi talep edebilir. Yurtdışı seyahatlerinizde önem arz eden diğer konular hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz müşteri temsilcilerimizle de iletişime geçebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.