BLOG

Yurtdışına Çıkarken Seyahat Sigortasının Önemi

A -A +
Yurtdışına Çıkarken Seyahat Sigortasının Önemi

Seyahat sigortası, yurtdışı seyahatlerinizde başınıza gelebilecek istenmeyen durumlar karşısında size maddi koruma sağlayan bir sigortadır. Bu gibi acil durumlar arasında kaza, hastalık, kayıp vb. yer almaktadır. Seyahat sigortası, vize başvuruları esnasında pek çok konsolosluk tarafından şart koşulmuştur, bu da seyahat edeceğiniz ülkeye gitmeden önce seyahat sigortası yaptırmak zorunda kalacağınız anlamına gelir. Unutmayın ki bu sigorta bir formaliteden ziyade en başta sizi korumak için istenmektedir. Başka bir deyişle, en başta sizin yararınızadır.

Seyahat sağlık sigortası en az 1 hafta ile en çok 1 yıllık süreleri kapsayacak şekilde yapılır. Elbette kapsam süresine göre sigorta ücretleri değişecektir. Sigortanız yurtdışında meydana gelen ve acil müdahale gerektiren durumlarda yahut vefat durumunda devreye girecektir. Ancak hastalanmanız halinde ihtiyaç duyabileceğiniz uzun süreli (yatarak) tedavi ne yazık ki ülkemizde hiçbir sigorta türü tarafından karşılanmamaktadır.

Seyahat sağlık sigortanız diğer evraklarınızla birlikte vize başvuru dosyanıza eklenir, vize başvurunuz sonuçlandığında ise pasaportunuzla birlikte orijinal haliyle tarafınıza teslim edilir. Yurtdışına yapacağınız seyahatlerde, seyahat tarihlerinizin ilk ve son gününü kapsayıp tüm Schengen ülkelerinde geçerli olan 30.000 € veya 50.000 $ teminatlı sağlık sigortası gibi seçenekler size tarafımızdan sunulmaktadır. Seyahat planınıza göre sağlık sigortanızı zaman geçirmeden yaptırmak istiyorsanız müşteri temsilcilerimizle iletişime geçebilir, İzmir ve Ankara’da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek yüz yüze bilgi alabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.