BLOG

Yurtdışında Vize Süresinden Fazla Kalmak

A -A +
Yurtdışında Vize Süresinden Fazla Kalmak

Yurtdışında size verilen vize süresi, o ülkede ne kadar kalacağınıza dair bir teminat niteliği taşımaktadır. Bu yüzden de vize konusundaki güvenilirliğinizi korumak için bu süreye uyum sağlamalısınız. Bu süreye uyum sağlamadığınız takdirde vize konusundaki güvenilirliğiniz zarar görebilir. Yine de her insanın hayatında aksaklıklar olabilir ve yurtdışında vize süresinden fazla kalmış olabilirsiniz.

Vize Süremi Geçirdim Ne Yapmalıyım?

Yurtdışına yapacağınız seyahatlerde vizenizin geçerlilik zamanının farkında olmanız son derece mühimdir. Gittiğiniz ülkenin konsolosluğu tarafından size bildirilen tarih aralığı ile o ülkede geçirdiğiniz zaman sayısı farklı olabilir. Bu durum bazı kişilerin, izin verilen seyahat süresinden çok daha uzun bir süre yurtdışında kalmasına sebep olabilir. Bulunduğunuz ülkede size tanınan sürede daha uzun kalmanız durumunda bu durum gümrük memurları tarafından fark edilebilir. Bu da cezai bir işleme tabi olmanıza yol açmaktadır. Tabi olacağınız cezai işlem niteliğinde size verilen belgelere sahip çıkmanız çok önemlidir. Bu belgeler bir sonraki vize başvurunuzda içinde bulunduğunuz durumu açıklayan konularda kullanılacaktır. Bu durum gelecekteki vize başvurularınız için çok önemlidir.

Vize Süresine Dikkat Etmemek Ne Gibi Sonuçlar Doğurur?

Eğer ki vize sürenize dikkat etmediyseniz ve bu dikkat etmeme hali gümrükteki memurun da gözünden kaçarsa sizi biraz daha zorlu bir süreç beklemektedir. Bu durumda bir sonraki vize başvurunuzda pasaportunuz konsolosluk tarafından göç şubesine gönderilir ve uzun süren işlemlere tabi tutulur. Vizeniz belirttiğiniz seyahat süresinden daha uzun bir süreye sahip olabilir. Vizenizin tarih aralığı ve kalacağınız süre boyunca yurtdışında istediğiniz kadar vakit geçirebilirsiniz.

Vize Süresini Geçirme Konusunda Profesyonel Yardım Alabilir Miyim?

Diyelim ki yurtdışından vize sürenizi geçirerek ülkeye döndünüz. Bu durum eğer doğru hareket etmezseniz bir sonraki vize başvurularınızı tehlikeye sokabilir. Bu sebepten dolayı profesyonel yardım alarak bir sonraki vize başvurularınızı yürütmeniz çok ama çok önemlidir. Vize süresi geçirme hali hazırda zor bir süreç olan vize başvurusunu daha zor bir hale getirir. Bunun yanı sıra profesyonel bir yardım aldığınız takdirde bir sonraki vize başvurunuzu istediğiniz bir tarih aralığında alabilirsiniz. Vize konularında profesyonel destek ve yardım hem konsolosluklar hem de uzmanlar tarafından tavsiye edilen bir süreçtir.

İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek vize konusunda tecrübeli vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşerek, yurtdışına çıkma konusunda her türlü destek ve yardımı en doğru şekilde alabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.