BLOG

Zümrüt Ada İrlanda

A -A +
Zümrüt Ada İrlanda

Mitolojik önemi ile tanınan ve bir çok edebiyatçıya ilham kaynağı olmasıyla ilgileri üzerine çeken İrlanda, İngiltere’nin hemen yanı başında bulunan bir adadır. 

Yemyeşil doğası ve sıcak kanlı insanlarıyla bilinen ülke müthiş tarihi yapılara da sahip olduğundan dolayı her yıl sayısız turistin akınına uğramaktadır. Ada’ya egemen olmuş İngiliz kültürüne rağmen kendi kültürünü eksiksiz bir şekilde yüzyıllardır muhafaza etmiş olan İrlanda’nın Avrupa kıtasında görebileceğiniz en özgün ülkelerden biri olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.

Ülkenin en önemli kentlerinden biri ve başkenti olan Dublin, ünlü yazar James Joyce’un yuvası olmasıyla bilinen ve şirin kafelerle dolu olan bir şehirdir. Özellikle Grafton Street ve O’Connell Street, şehir içinde hoşça vakit geçirmek isteyen herkesin görmesi gereken bölgelerdir. Ünlü markaların ürünlerinin satıldığı dükkanları gezerken, Dublin’e özgü sokak sanatçılarını izleyebilir ve sonrasında sıcak kahvenizden keyifli bir yudum alabilirsiniz. 13. yüzyılda inşa edilen Dublin Kalesi ise şehirde bulunan en önemli tarihi noktalardandır. Etrafı yeşilliklerle çevrili olan bu güzel kale bugün hükumet binası olarak kullanılmaktadır. 

Dublin’in dışında Cork, İrlanda’da görmeniz gereken bir başka önemli şehirdir. İrlanda’nın en büyük ikinci şehri olan Cork, Dublin’e kıyasla daha fazla tarihi noktaya ev sahipliği yapan bir şehirdir. Özellikle Fort Elizabeth ve Aziz Finbarr Katedrali, Cork’ta bulunan en önemli tarihi noktalardır. Bu yapılardan Fort Elizabetth, etrafındaki duvarların yüksekliğinin üç metreyi aştığı bir kaledir. Aziz Finbarr Katedrali ise Fort Elizabeth’in yalnızca birkaç dakika uzaklığında bulunan bir Katolik katedralidir. 19. yüzyıl kökenli figürlerle donatılmış katedral, Viktorya Dönemi’nde inşa edilmiş en önemli dini yapılar arasındadır.

Şehirlerin dışında, İrlanda’nın “Zümrüt Ada” adıyla anılmasını sağlayan bir çok gezi noktası da mevcuttur. Atlantik Okyanusu’nu alabildiğine gören ve yüksekliği yaklaşık olarak 210 metreyi bulan Moher Uçurumları bu noktalar arasında en bilinenlerden birisidir. İnanılmaz bir yeşilliğin hakim olduğu çayırlara sahip olan uçurumların doğaüstü sayılabilecek güzelliği başka bir dünyaya ait gibidir.

200 yıllık kayın ağaçlarıyla çevrilmiş olan The Dark Hedge ise İrlanda’nın doğal güzelliklerinin en çok öne çıktığı yerlerin arasındadır. Kayınların yeşilliklere tutunarak doğal bir yol oluşturduğu Dark Hedge fantastik atmosferiyle sizi cezbedecek ve huzurun tanımı olarak nitelendirilebilecek bir yerdir.

İrlanda’nın güneybatısında bulunan Killarney Milli Parkı ise, bu büyülü ülkenin bir başka doğal güzelliğidir. Kuğuların ve su samurlarının barış içerisinde yaşadığı ve sayısız canlıya yuva olan ağaçların bulunduğu ormanların çevrelediği Killarney Milli Parkı aynı zamanda İrlanda’daki tek kırmızı doğal geyik sürüsünün yakınlarında yaşadığı bir göle sahiptir. 

Güzelliği ve kültürü dillere destan İrlanda’ya gitmek ve İrlanda vizesi hakkında daha detaylı bilgi almak için İzmir, İstanbul ve Ankara’da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek, vize konusunda deneyimli uzmanlarımızla görüşebilir ve vize sürecinizi en güvenilir şekilde başlatabilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.