Fransa

Fransa

Fransa

Batı Avrupa’nın gözde ülkesi Fransa, hem Avrupa’nın hem de Dünya’nın en çok turist çeken ülkelerinden biridir. Ilıman iklimi, kendine has dokusu, köklü tarihinin yanı sıra, ticari ve akademik amaçlarla da sık ziyaret edilen bir ülkedir. Özellikle başkent Paris, Türkiye’den giden turistler tarafından yoğun şekilde tercih edilmekte olup, Türkiye ve Fransa arasındaki yoğun ticari bağlantılar nedeniyle işverenler/çalışanlar tarafından da sık sık ziyaret edilmektedir.

Fransa, neredeyse tüm Avrupa ülkelerinin dâhil olduğu Schengen Anlaşması kapsamında Türkiye’ye vize uygulamaktadır. Başka bir deyişle, Schengen bölgesinde bulunan Fransa’ya herhangi bir amaçla seyahat etmeden önce Schengen vizesi almanız gerekecektir. (Diplomatik/yeşil pasaport sahibiyseniz bazı prosedürlerden büyük ölçüde muaf olabilirsiniz.) Schengen vizesi, Avrupa’nın neredeyse tümünde serbest dolaşım hakkı tanıyan bir izin belgesidir. Dolayısıyla bu vizeyi alıp Fransa’ya seyahat ettikten sonra diğer ülkelere de serbestçe giriş yapabilirsiniz. Fransa vizesiyle seyahat edeceğiniz için Schengen bölgesine Fransa’dan giriş yapmanız çok önemlidir, aksi takdirde gelecekteki Schengen vize başvurularınız olumsuz etkilenebilir. Toplamda 26 ülkeyi kapsayan anlaşmanın tarafları ise Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, Norveç, İzlanda ve İsviçre’dir. Yani siz Fransa vizeniz ile bu ülkelerin herhangi birine serbest bir şekilde giriş ve çıkış yapabilirsiniz.

Fransa, zor vize veren ülkelerden biri gibi görünmektedir. Bunun en büyük sebebi elbette ülkenin siyasi ve diplomatik konumu ile birlikte, yukarıda da bahsettiğimiz gibi Schengen bölgesine üye olmasından dolayıdır. Ancak Fransa, özellikle Türkiye ile olan yakın ilişkilerinden dolayı, ülkemiz vatandaşlarına kolay vize veren ülkelerin başında gelmektedir. Yine de vize sürecinde dikkatli ve hassas davranmak çok önemlidir. Zira Schengen vizesi süreci başlı başına titiz prosedürleri bünyesinde barındırmaktadır. Bu konuda yapılabilecek en akıllıca davranış, profesyonel bir yardım ile Fransa vize sürecini uzman vize danışmanları ile birlikte yürütmektir. Yapacağınız en ufak bir hata vizenizin reddine sebep olabilmekte ve sizi de maddi ve manevi kayıplara sürükleyebilmektedir.

Fransa'ya bir çok vize türü ile gitmeniz mümkündür. Aile birleşimi vizesi, eğitim vizesi, şoför vizesi, dil okulu vizesi, çalışma vizesi, iş arama vizesi, akraba-arkadaş ziyareti vizesi, çalışmayan/işsiz vizesi, emekli vizesi, ticari vize, transit vize, çiftçi vizesi, turistik vize ve daha bir çok vize türü ile ülkeye giriş yapabilirsiniz. Özellikle mali durumunuza ve seyahat amacınıza göre değişen vize türlerinden birini seçerken dikkatli olmanızda fayda var. Yanlış bir başvuru, vize sürecinizi olumsuz yönde etkileyebileceği gibi, vizenizin reddine de sebep olarak sizi maddi ve manevi kayıplara sürükleyebilmektedir. Uygun kategoriden doğru vize türünü seçebilmek için uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

 

Eğer siz Türkiye'de yaşıyor ve Fransayı herhangi bir sebepten dolayı ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, Fransa vizesine başvuruda bulunabilirsiniz. Seyahat amacınıza ve mali durumunuza göre değişen vize türlerinden, size uygun olan vizeyi seçip başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Burada en büyük ve en önemli kıstas, yukarıda da anlattığımız gibi, size uygun olan vize türünü seçip ona göre bir başvuruda bulunmanız gerektiğidir. Örneğin; eğer Fransa'ya sadece eğitim için gitmeyi düşünüyorsanız, aile birleşimi vizesine başvuru yapmanız gereksiz ve yanlış olacaktır. Bu gibi hatalar vizenizin reddine sebep olmaktadır.

Vizeyi alırken uygun bir şekilde başvuruda bulunmak çok önemlidir. Uygun başvuru; ilgili formların eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulması, Fransa Konsolosluğu tarafından talep edilen belgelerin eksiksiz hazırlanarak teslim edilmesi anlamına gelir. Hazırlayacağınız evraklar arasında çalışma belgeleriniz, mali durumunuzu gösteren belgeler (hesap dökümü, bankadaki varlıklarınız, tapu vs.), gidiş amacınızı açık ve net bir şekilde açıklayan seyahat dilekçesi vb. yer almaktadır. Çalışma durumunuza ve seyahat amacınıza göre başvuru yapmanız gereken vize türlerinin bir listesini uzman vize danışmanlarımızdan talep edebilirsiniz. Alanında uzman ve tecrübeli vize danışmanlarımız tüm sorularınızı yanıtlamaktan memnuniyet duyacak, uzun süreli Fransa vizenizi alabilmeniz için gereken tüm bilgileri sizinle paylaşacaklardır. Fransa vize başvurunuzu gecikmeden gerçekleştirmek için bizimle irtibata geçin.

 

Vize başvurularınızı konsolosluklar aracılığı ile bizzat yapabileceğiniz gibi, yetkili vize danışmanlık firmaları ile birlikte de yapabilirsiniz. Fransa Schengen vize başvurularında bireysel başvuru yapmak da mümkündür. Ancak başvuru sürecinin karmaşıklığı ve zaman zaman güncellenen vize prosedürleri nedeniyle, profesyonel vize danışmanlığı hizmeti almanız konsolosluklar tarafından da önerilmektedir. TÜRSAB A grubu acente statüsündeki firmamız Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığı ile Fransa vizesine başvuruda bulunabilirsiniz. Sizden istenen talep ve belgelerin de eksiksiz bir şekilde konsolosluğa teslim edilmesi için uzman vize danışmanları ile süreci yönetmeniz çok önemlidir.

Fransa vizesinin çıkış süreci, vize türüne göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin aile birleşimi vizesinin çıkış süreci ile turistik vizenin çıkış süreci elbette aynı değildir. Ancak ortalama 15 gün içerisinde Fransa vizeniz sonuçlanabilmektedir. Ayrıca Fransa vizesi için ekspres vize başvurusunda da bulunabilirsiniz. Ekspres vize; gideceğiniz ülkenin gidiş süresine  çok az bir vakit kala hızlı bir şekilde başvurulup bir kaç gün içerisinde alınan vize türüdür. Ancak bu özelliğinden dolayı harç ücreti de farklılık göstermektedir.

Dil şartı vizenizin türüne göre değişkenlik göstermektedir. Ancak şunu söyleyebiliriz ki, eğer turistik bir vize başvurusunda bulunuyorsanız, konsolosluk sizden hiçbir şekilde dil şartı aramamaktadır. Eğer Fransa'ya iş arama vizesi ile iş aramak için gidiyorsanız, konsolosluk sizden dil şartı isteyebilir. Bu konuda en doğru bilgiyi uzman vize danışmanlarımız aracılığı ile öğrenebilirsiniz.

Daha önce de kısaca değindiğimiz gibi, eksik ve hatalı belgelerin teslim edilmesi vize reddine yol açabilmektedir. Ayrıca mülakatlarda takındığınız tavır çok önemlidir. Konsolosluk, Türkiye'ye döneceğinize ikna olmazsa vizenizi yine olumsuz bir şekilde cevaplayabilir. Hem evrak takibinin yapılması hem de vize mülakatlarında nasıl ve ne şekilde bir tavır göstermeniz gerektiği ile ilgili yönlendirmeyi uzman vize danışmanlarımız aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz.

 

Fransa vize başvuruları için iki türde kategori bulunmaktadır. Bunlardan ilki, genellikle kısa süreli turistik geziler için alınan C tipi vize kategorisidir. Bir diğeri ise aile birleşimi, çalışma vizesi gibi vizeleri içinde barındıran ve uzun süreli vize diye tabir edilen D tipi vize türüdür. Kısa süreli vizeler genellikle 90 günden daha az ziyaretler için geçerlidir. D tipi vize kategorisinde olan vizeler ise 90 günden daha fazla ziyaret etme hakkı sunmaktadır. Hatta bazıları oturum izni bile sağlamaktadır.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Fransa Için Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Vize Türleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.