Hollanda

Hollanda

Hollanda

Belçika ve Almanya’nın sınır komşusu olan Hollanda, Batı Avrupa’nın gözdesi olmanın yanı sıra tüm dünyadan milyonlarca turist tarafından tercih edilen bir ülkedir. Ülke aynı zamanda güçlü ekonomisi ve sağlam eğitim sistemi sayesinde ticari ve akademik anlamda da yoğun talep görmektedir. Nüfusu yaklaşık 17 milyon olan Hollanda’da ikamet eden yoğun Türk nüfusu nedeniyle her yıl pek çok Türk vatandaşı bu ülkeye bir çok sebepten dolayı ziyaret gerçekleştirmektedir. 2016 yılının resmi rakamlarına göre Hollanda’da yaklaşık dört yüz bin Türk asıllı Hollanda vatandaşı yaşamaktadır. Eğitim, dil kursu, üniversite, turistik gezi, iş gezisi ve akraba-arkadaş ziyareti için sıklıkla ziyaret edilen ülkenin başkenti Amsterdam, Avrupa'nın da önemli şehirleri arasında yer almaktadır. Hollanda, bir çok ülkeye olduğu gibi ülkemiz vatandaşlarına da vize uyguladığından dolayı, ziyaretçilerin burayı ziyaret etmeden önce Hollanda tarafından verilecek olan Hollanda Schengen vizesine başvuruda bulunması gerekmektedir.

Schengen bölgesinde bulunan Hollanda’yı herhangi bir amaçla ziyaret etmek istiyorsanız, seyahatinizden önce Schengen vizesi almanız gerekecektir. (Diplomatik/yeşil pasaport sahibiyseniz bazı prosedürlerden büyük ölçüde muaf olabilirsiniz.) Schengen vizesi, Avrupa’nın neredeyse tümünde serbest dolaşım hakkı tanıyan bir izin belgesidir ve bu özelliğinden dolayı oldukça önemlidir. Hollanda Schengen vizesini alıp Hollanda’ya seyahat ettikten sonra, vizenizin geçerli olduğu süre içinde diğer ülkelere de serbestçe giriş yapabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken önemli bir kıstas bulunmaktadır. Hollanda vizesiyle seyahat edeceğiniz için Schengen bölgesine Hollanda’dan giriş yapmanız çok önemlidir, aksi takdirde gelecekteki vize başvurularınızda sorun yaşayabilirsiniz.

Schengen vizesi tam 26 ülkeyi serbest bir şekilde dolaşmaya izin vermektedir. 1995 yılında imzalanan Schengen Anlaşması, üye ülkeler arasında seyahat serbestliği sağlayan bir anlaşma olup çoğunluğu Avrupa Birliği üye ülkelerinden oluşmaktadır. Toplamda 26 ülkeyi kapsayan anlaşmanın tarafları, Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, Norveç, İzlanda ve İsviçre’dir. Hizmet, hususi ve diplomatik pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 günde 90 güne kadar olan konaklamalı seyahatlerinde Schengen vizesinden muaftır. Umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşlar ise kısa veya uzun süreli olması fark etmeksizin Schengen bölgesine dahil ülkelerden birine seyahat edeceklerinde vizeye tabi tutulurlar.

 

Hollanda'yı herhangi bir amaçla ziyaret etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Hollanda vizesine başvuruda bulunabilir. Seyahat amacınıza ve çalışma durumunuza göre değişen vize türlerinden, size uygun olan vizeyi seçip başvuruda bulunabilirsiniz. Burada en büyük ve önemli kıstas, size uygun olan vize türünü seçip ona göre bir başvuruda bulunmanız gerektiğidir. Örneğin; eğer Hollanda'ya sadece akraba ve arkadaş ziyareti için gitmeyi düşünüyorsanız, eğitim vizesine başvuru yapmanız gereksiz ve yanlış olacaktır. Yanlış başvurular, vize reddine sebep olabilmektedir. Çalışma durumunuza ve seyahat amacınıza göre başvuru yapmanız gereken vize türlerinin bir listesini uzman vize danışmanlarımızdan öğrenebilirsiniz. Alanında uzman ve tecrübeli vize danışmanlarımız tüm sorularınızı yanıtlamaktan memnuniyet duyacaktır. Hollanda vize başvurunuzu gecikmeden gerçekleştirmek için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

 

Öncelikle belirtmeliyiz ki Hollanda Schengen vizesi için gerekli olan evraklar da seyahat amacınıza ve mali durumunuza göre değişkenlik göstermektedir.  Örneğin, eğer öğrenciyseniz öğrencilik durumunuz ile ilgili belgeler hazırlamanız ya da emekliyseniz mali durumunuza göre evraklar hazırlamanız istenmektedir. Ancak yine de belli başlı bazı evrakları her vize türü için hazırlamanız çok önemlidir. Bunlar; 10 yıldan eski olmayan pasaportunuz, iki adet biyometrik fotoğrafınız, nüfus kayıt örneğiniz, vize başvuru formunuz, gelir beyanlarınız ve varsa davetiyenizdir.

 

Yukarıda da bir kaç kez değindiğimiz gibi vize türleri çeşitlilik göstermektedir. Turistik vize, aile birleşimi vizesi, çalışma vizesi, eğitim vizesi, iş arama vizesi, şoför vizesi, ticari vize, transit vize, çiftçi vizesi, kamu çalışanı vizesi, fuar gezisi vizesi vb. vize türleri ile Hollanda'yı seyahat edebilirsiniz. Bu vize türlerinden herhangi birine başvurmak istiyorsanız, ilgili vizenin size uygun olup olmadığını bilmeniz gerekmektedir.

 

Hollanda vize başvuruları, Hollanda Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen aracı kurum üzerinden yapılmaktadır. Başka bir deyişle, vize başvuruları doğrudan Hollanda Konsolosluğu’na yapılmaz. Doğru başvuru; ilgili formların eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulması, Hollanda Konsolosluğu tarafından talep edilen belgelerin eksiksiz hazırlanarak teslim edilmesi anlamına gelir. Hollanda Konsolosluğu’na has bir esneklik olarak, bazı belgeleriniz eksik olsa dahi başvurunuz kabul edilir, ancak eksik evraklarla yapılan başvuruların olumlu sonuçlanma ihtimali çok düşük olacaktır. Bu konuda en doğru bilgiyi uzman vize danışmanlarımız aracılığı ile öğrenebilirsiniz.

Başvurabileceğiniz bir çok vize türü bulunmaktadır. Hollanda’ya seyahat etmek için başvuracağınız vize türü değişkenlik gösterdiği için sonuçlanma süreleri de buna bağlı olarak farklılık gösterir. Ayrıca Schengen vizesinin onaylanma süresi her ülkeye göre farklılık gösterebilir. Vizenin başvurularının sonuçlanma süresi ise genellikle ortalama 15 gün olarak belirtilmekle birlikte 4 ile 20 iş günü arasında sonuçlanabilmektedir. İlk vize başvurunuzda ise genellikle 30 gün geçerliliği olan bir vize alırsınız. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise bu süre zarfının kesinlikle aşılmaması gerektiğidir.

 

Eğer turistik bir vize başvurusunda bulunuyorsanız, konsolosluk sizden hiçbir şekilde dil şartı aramamaktadır. Ancak Hollanda'ya iş arama vizesi ile iş aramak için gidiyorsanız, konsolosluk sizden dil şartı isteyebilir. Bu konuda en doğru bilgiyi uzman vize danışmanlarımız aracılığı ile öğrenebilirsiniz.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi doğru başvuru yapmak çok önemlidir. Aynı şekilde sizden istenen belgelerin tam ve eksiksiz bir şekilde teslim edilmesi de dikkat etmeniz gereken bir diğer unsurdur.Ayrıca mülakatlarda takındığınız tavır da bir diğer önemli konudur. Eğer eksik ve yanlış evrak teslim ediyor, yanlış kategoriden başvuruda bulunuyor ve mülakatlarda açık ve net bir tavır sergileyemiyorsanız, vizeniz reddedilebilir.

Hollanda vize başvuruları için iki türde kategori bulunmaktadır. Bunlardan ilki, genellikle kısa süreli turistik geziler için alınan C tipi vize kategorisidir. Bir diğeri ise aile birleşimi, çalışma vizesi gibi vizeleri içinde barındıran ve uzun süreli vize diye tabir edilen D tipi vize türüdür. Kısa süreli vizeler genellikle 90 günden daha az ziyaretler için geçerlidir. D tipi vize kategorisinde olan vizeler ise 90 günden daha fazla ziyaret etme hakkı sunmaktadır. Hatta bazıları oturum izni bile sağlamaktadır.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Hollanda Için Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Vize Türleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.