İsveç

İsveç

İsveç

İsveç, Kuzey Avrupa’da yer alan İskandinav ülkelerinden biridir. Norveç ve Finlandiya ile sınır komşusu olup Öresund Köprüsü ile Danimarka’ya bağlıdır. Nüfusu yaklaşık 9,3 milyon olan İsveç’in başkenti Stockholm’dür. Yüksek yaşam standartlarıyla İsveç, dünyanın refah seviyesi en yüksek ülkelerinden biridir. Avrupa Birliği üyesidir.

İsveç, çok kültürlü bir yapıya sahip olmakla birlikte, yürüttüğü sosyal politikalar nedeniyle göç çeken bir ülkedir. Kişisel alana, düşünce özgürlüğüne ve kadın-erkek eşitliğine verdikleri önem bu politikalara örnek teşkil etmektedir. Her yıl ortalama 10.000 kişinin ziyaret ettiği İsveç, Avrupa Birliği üyesi olup Schengen bölgesine dahildir. Yeşil (hizmet), Gri (hususi), Siyah (diplomatik) pasaport sahiplerinin 90 güne kadar konaklamalı seyahatlerinde muaf tutuldukları vize uygulamasına umumi (bordo) pasaport sahipleri tabi tutulmaktadır. 

 

Avrupa ülkeleri arasında serbest dolaşım hakkı tanıyan Schengen Anlaşması’na taraf ülkelerden biri olan İsveç, bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Turistik, eğitim, akraba-arkadaş ziyareti, ticari ziyaretler gibi herhangi bir nedenle İsveç’e seyahat etmek isteyen umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşları, İsveç Konsolosluğu’na Schengen vize başvurusunda bulunmak durumundadır. Özel pasaport sahipleri, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla İsveç’e vizesiz seyahat edebilirler.

İsveç vize başvurunuzda hazırlamanız gereken evraklar çalışma durumunuza ve seyahat amacınıza göre değişecektir. Örneğin eğer buraya öğrenci olarak gidecekseniz öğrenci olduğunuzu kanıtlayan belgelerle beraber sponsor evraklarınız ve aile mesleğinizi ilgilendiren evraklar da hazırlanmalıdır. Şayet anne-babada emeklilik söz konusuyla başvuruya SGK hizmet dökümünün ve emekli maaşının yattığı banka hesabının evraklar arasına  eklenmesi şarttır.

İsveç vizesi almak için yetkili vize danışmanlık firması aracılığı ile başvuruda bulunabilirsiniz. İsveç Konsolosluğu’nun işleyişi göz önüne alınarak, vize başvurularını için hazırlık işlemlerinizi son ana bırakmamanızı öneririz. Vize başvuruları genellikle 2-3 gün içinde sonuçlandırılır. 2014’te yürürlüğe giren prosedür gereği, Schengen vizesine ilk kez başvuru yapan vatandaşlarımız bir defaya mahsus olmak üzere parmak izi vermek durumundadır. Yetkili firmamız bu işlem için randevu alacak, ekibimizden bir kişi randevu günü size eşlik edecektir. Parmak iziniz 5 yıl boyunca geçerli olacağı için bundan sonraki başvurularınızı yetkili firmamız aracılığıyla sonuçlandırabilirsiniz.

Vize başvurularının sonuçlanma süresi genellikle ortalama 15 gün olarak belirtilmekle birlikte 4 ile 20 iş günü arasında sonuçlanabilmektedir. İlk vize başvurunuzda ise genellikle 30 gün geçerliliği olan bir vize alırsınız. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise bu süre zarfının kesinlikle aşılmaması gerektiğidir.

 

İsveç vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması için ilgili evrakları doğru ve eksiksiz şekilde hazırlamanız kritik önem taşımaktadır. Reddedilen başvuruların büyük çoğunluğunun eksik-hatalı evrak nedeniyle reddedildiğini hatırlatmak isteriz. Karmaşık vize işlemlerini yetkili ve profesyonel firmamız aracılığıyla sürdürmek, başvuru reddi nedeniyle zaman kaybı ve maddi kayıp yaşamamak istiyorsanız, Ankara ve İzmir ofislerimizle irtibata geçebilir, dilerseniz randevu alarak profesyonel Re-Vize ekibimizle yüz yüze görüşebilirsiniz.

Vize kategorileri ikiye ayrılır; C tipi (kısa süreli vizeler) ve D tipi (uzun süreli vizeler) İsveç'i hangi vize türüyle ziyaret ettiğiniz bu konuda büyük önem taşır. C tipi vize kategorisinde yer alan turistik bir vizenin geçerlilik süresi ile D tipi vize kategorisinde yer alan çalışma vizesinin geçerlilik süresi birbirinden farklıdır.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

İsveç Için Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Vize Türleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.