BLOG

Aile Birleşimi Vizesi İçin Yapılması Gerekenler

A -A +
 Aile Birleşimi Vizesi İçin Yapılması Gerekenler

Aile birleşimi vizesi, diğer adıyla nikah vizesi uzun ve ayrıntılı bir vize alım sürecidir. Bu vize yolunda son yıllarda en yaygın olarak atılan ilk adım yurt dışında evlenmektir. Zira bu vize genel olarak yurt dışındaki başka bir ülkenin vatandaşı olan bir kişiyle evlenen Türkiye vatandaşlarının başvurduğu özel bir vize türüdür. Bir yerleşim ve yaşam planı olduğu için de alım süreci diğer vize türlerine göre çok daha karmaşık ve uzun soluklu geçer. 

Aile Birleşimi Vizesi Nedir?

Aile birleşimi vizeleri diğer uzun süreli vize türlerinin de yer aldığı D tipi vize türü kategorisine giriyor. D tipi vize, uzun süreli yurt dışı seyahati yapacak kişilerin yoğunlukla tercih ettiği ve başvurduğu bir vize. Bu vizelere “Uzun Süreli Schengen Vizesi” de deniyor. Aile birleşiminin yanında çalışma ve eğitim gibi nedenlerle, 26 Avrupa ülkesinin içinde bulunduğu Schengen protokolüne dahil olarak, Avrupa’da 90 günden uzun konaklayacak kişilerin başvurması gereken vize türüdür.
Bu tür vizeler oldukça ayrıcalıklı sosyal hakları da kapsar. Dolayısıyla pek çok Avrupa vizesi türünden daha değerlidir ve Avrupa’da Schengen Bölgesi’nde serbest dolaşım hakkı, oturma, çalışma izni gibi temel hakları da kapsar. Bu sebeple ilgili ülkelerin kurumları tarafından en yüksek düzey titizlikle incelenen ve kabul edilebilmesi için yerine getirilmesi gereken pek çok şartın olduğu bir vizedir. 

Kapsama Alanı ve Gerekli Evraklar

Türkiye’de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, yabancı bir ülkede yaşayan eşlerinin veya çocuklarının yanına yerleşmek veya Türkiye’de yaşayan reşit olmayan çocuklarını o ülkeye almak için başvurulan bir vize olarak, bu kriterleri karşılayan herkes evlilik vizesine başvuru yapabilir. Ülkelerin prosedürleri her kişi özelinde ve özel politik, ekonomik durumlara göre değişiklik gösterebileceğinden, her başvuruda sizden istenecek belgeler de aynı şekilde değişkenlik gösterebilir. Lakin ihtiyaç duyacağınız belgeler kabaca şunlardır:

- Başvuru formu, 
- Pasaport 
- İki adet biyometrik fotoğraf
- Uluslararası evlenme kayıt örneği
- Nüfus cüzdan fotokopisi, 
- İkametgah belgesi 
- Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği 

Nüfus kayıt örneğinizde varsa daha önce yapılmış evlilikler, çocuklara ait kimlik bilgileri, boşanmalar, anne ve baba hakkındaki kimlik bilgileri ve eğer varsa sahip olduğunuz vatandaşlık bilgileri bulunmalı. 

Ayrıca başvurduğunuz ülkeye göre sizden o ülkenin diline dair yeterliliğinizin belgelenmesi istenecektir. Alt limit olarak çoğu ülkede bu dil bilgisi seviyesi A1 olarak belirlenmiştir fakat yine bu durum ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilmektedir.

Bize Ulaşın

Vize başvurularınızın kabul edilmesini garantilemek istiyorsanız profesyonel vize danışmanlığı hizmeti için Re-Vize Danışmanlık’a ulaşabilirsiniz. Sitemizde yer alan online randevu formunu doldurarak tarafımızla iletişim sağlayabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.