BLOG

Almanya Çalışma Vizesi Almak İçin Püf Noktalar

A -A +
Almanya Çalışma Vizesi Almak İçin Püf Noktalar

Almanya çalışma vizesi, önceleri, Almanya'ya yoğun işçi alımı yapıldığı için elde etmesi çok daha kolaydı. Fakat gerek Almanya’nın genel işçi ihtiyacının azalması, gerek dünyadaki ekonomik politik istikrarsızlıkların artması ve de elbette pandemi sürecinin getirdiği yeni özel durumlar sebebiyle Almanya’ya çalışmaya gitmek eskisinden daha zor bir hal almıştır. 

Çalışma vizesi, Schengen vizesi kapsamında, uzun süreli vize kategorileri arasında yer alır. Bu vizenin kapsamı yalnızca Almanya’ya gitmek, Almanya’nın dahil olduğu Schengen ülkeleri arasında serbest dolaşım hakkına sahip olmak değil. Uzun bir zaman dilimini kapsayan çalışma vizeleri aynı zamanda Almanya’da iş sahibi olma, konaklama haklarını da kapsamaktadır. Tam da bu yüzden başvuru süreci, genel Almanya vize işlemlerine kıyasla çok daha karmaşık ve uzundur. 

Nereden Başlamalı? Nelere Dikkat Etmeli?

Daha önceki blog içeriklerimizi görmüş olanlar, vize başvuru süreçlerini yaşamış olanlar bilirler ki gerek Schengen ülkelerinden veya İngiltere, ABD, Kanada gibi ülkelerden vize almak hiçbir zaman hafife alınır, kolaylıkla halledilebilir süreçler değildir. Yalnızca uzun süreli çalışma vizesi için değil, genel olarak tüm vize başvurularınız için dikkat etmeniz gereken en önemli nokta pasaportunuzun yaşı ve geçerlilik süresidir. Genel bir standart olarak başvuruda kullanacağınız pasaportların en fazla 10 yıllık olması ve ilgili ülkeye yapacağınız ziyaretten en az 3 ay sonrasına kadar geçerliliği olması beklenir. Ayrıca yeni bir ülkeye giriş yapacağınız için vize basımında boş sayfalarının bulunması önemli ve zaruridir. 

Evraklar ve Diğerleri

Bunun dışında, Almanya Çalışma Vizesi için ne tür evraklar gerektiğinin, bu evraklarda yer alması gerekli olan bilgilerin neler olduğunu kesinlikle öğrenmelisiniz. Başvuru sürecinde konsolosluklar sizden talep ettikleri belgelerin eksiksiz olmasını isteyecek ve içinde yaptığınız beyanları, başvuru formunda doldurduğunuz bilgileri de büyük bir titizlikle inceleyeceklerdir. Bir ülkeye birinin giriş yapması her ülke için son derece önemli bir konudur ve prosedürler her ciddi devlet kurumu tarafından bu şekilde ele alınır. Vize başvurusunun ciddiyetini bu biçimde düşünmeli ve ele almalısınız. 

Almanya Çalışma Vizesi başvurusu yaptıktan sonraki inceleme ve mülakat sürecinde konsolosluk yetkilileri sizden ilk başta istenen evraklara istinaden ek belge isteme hakkına sahiptir. Bu gibi taleplerin gerçekleşmesi durumuna karşı başvuru sürecinizi sizin de aktif bir biçimde takip etmeniz ve meydana gelebilecek olan değişikliklerden haberdar olmanız gereklidir. Konsolosluk yetkililerinin titizliğine eş bir fazda düşünmeli ve hareket etmek durumundasınızdır. Bu gerçeklikler gözünü korkutmamalı elbette, çünkü tüm bunların oldukça kolay bir çözümü de mevcut.

Profesyonel Yardım Alın!

Vize başvuru süreçleri pek çok insan için stresli geçebilir. Ülkelerin vize politikaları her tür çevresel, küresel faktöre karşı son derece duyarlıdır; yani yönetmelikler bir gün içerisinde, siz farkına bile varmadan değişebilir. Ayrıca vize başvurularınız için gereken evrakların eksiksiz olması, beyanatlarınızın açık olması çok önemlidir. Yapacağınız en küçük hata vize başvurunuzun iptal edilmesiyle sonuçlanabilir, ki bu durum daha sonradan yapacağınız vize başvurularını olumsuz etkilemektedir. 

Eğer profesyonel vize danışmanlığı hizmetlerinin nasıl verildiğini görmek istiyorsanız bizlere, Re-Vize Danışmanlık’a ulaşın. 
 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.