BLOG

Almanya Eğitim Vizesi İle Kaliteli Bir Eğitim Nerede Alınır?

A -A +
Almanya Eğitim Vizesi İle Kaliteli Bir Eğitim Nerede Alınır?

Diyelim ki Almanya'da bir üniversite kazandınız ya da bir dil okuluna kayıt yaptırdınız. Öncelikle bu güzel haber için sizi tebrik ederiz. Almanya eğitimi, sosyal koşulları, güçlü ekonomisi ile bir çok ziyaretçinin uğrak noktalarından biridir. Eğer bu ülkeyi eğitim amacı ile ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, bunun için öncelikle Almanya eğitim vizesi almanız gerekmektedir. Son derece titiz prosedürleri bünyesinde barındırdığından dolayı, ziyaretçilerin profesyonel bir destek almanız önerilir.

Almanya’da eğitim hayatınızı hangi kapsamda sürdüreceğinize bağlı olarak dört başvuru kategorisi bulunmaktadır. Bunlar Erasmus+, Dil Kursu, Burslu Üniversite ve Burssuz Üniversite kategorileridir. Başvuru evraklarınıza bağlı olarak sizden Bloke Hesap veya masraflarınızı karşılayabileceğinize dair bir taahhütname istenebilir. Bloke Hesap, eğitiminizin ilk 10-12 ayı boyunca AB tarafından belirlenen yaşam standartlarını karşılayacak kadar meblağın (alt sınır) bakiye olarak bulundurulduğu bir hesap türü olup Deutsche Bank veya İş Bankası üzerinden açılabilmektedir. Ancak bunu veya ilgili taahhütnameyi talep edip etmemek konsolosluğun inisiyatifindedir, genellikle üniversite eğitiminde yaşa bağlı olarak talep edilebilmektedir.

Kaliteli Alman Okulları

Biraz da kaliteli Alman üniversitelerinden bahsetmek gerekir. Johann Wolfgang Goethe Frankfurt Üniversitesi veya kısaca Frankfurt Üniversitesi; 1914 yılında Almanya’nın Hessen eyaletindeki Frankfurt kentinde kurulan bir üniversitedir. Üniversite kuruluş bakımından diğer üniversitelerden biraz farklıdır. Frankfurt’taki zengin ve aktif liberal halk tarafından kurulan üniversite bu nedenden dolayı "halkın üniversitesi" ünvanını almıştır. Şimdiki adıyla Goethe Frankfurt Üniversitesi’nin kurulduğu zamanlar adı Frankfurt am Main Üniversitesi idi fakat 1932 yılında üniversitenin ismi Frankfurt’un da yerlisi olan ünlü şair, filozof ve yazar Johann Wolfgang von Goethe’nin anısına değiştirilmiş ve Goethe Frankfurt Üniversitesi yapılmıştır.

Münih Teknik Üniversitesi Münih şehir merkezi ve çevresinde ve Singapur'da çeşitli kampüsleri bulunan bir araştırma üniversitesidir. Singapur'da bulunan kampüsü Nanyang Teknik Üniversitesi ve Singapur Ulusal Üniversitesi'nin iş birliğiyle 2001 yılında kurulmuştur. İsmi TU München veya TUM olarak kısaltılmaktadır. Üniversite 1868 yılında kurulmuş olup, kamuya ait bir yükseköğretim kurumudur. 10.501 öğretim görevlisi ve 566 profesör üniversite bünyesinde çalışmaktadır. 41.375 öğrenci (%29'u yabancı) üniversitede eğitim alırken, öğrencilerin 2.730’u doktora aşamasındadır.

Almanya eğitim vizesi almak ve Alman okullarından birine kayıt olmak için uzmanlarımız ile görüşebilirsiniz. Bize online iletişim formundan yazabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.