BLOG

Almanya Göç Yasası İle Almanya'da İş Bulma Ve Çalışma Fırsatı

A -A +
Almanya Göç Yasası İle Almanya'da İş Bulma Ve Çalışma Fırsatı

Almanya, Avrupa’nın ve hatta dünyanın en kalifiye ülkelerinden birisidir. Yoğun bir Türk nüfusa da sahip olan bu ülke, gerek siyasi yapısı gerek de Türkiye ile olan tarihsel yakınlığı dolayısıyla ülkemiz tarafından sıklıkla ziyaret edilen yerlerin başında gelmektedir. Bu tercihin arkasında yatan en büyük neden şüphesiz ki Almanya'nın sunduğu avantajlardır. Özellikle iş kurmak, çalışmak ve yaşamak için fazlasıyla tercih edilen bir ülke olan Almanya bu kez de kapılarını nitelikli iş gücü için Almanya Göç Yasası ile açıyor. Peki bu yasa ne anlama gelmektedir? Almanya'da iş bulma ve çalışma fırsatını yakalamak isteyen kişilerin bu yazımızı dikkatlice okumasında fayda var.

Almanya Göç Yasası Ne Anlama Gelmektedir?

1 Mart 2020’de yürürlüğe giren Almanya Göç Yasası, nitelikli iş gücünü artırmak isteyen Almanya'nın, AB dışındaki kişilere sunduğu bir yasa tasarısıdır. Bu yasa ile birlikte Almanya'da iş bulmak ve çalışmak isteyen kişiler Almanya'ya başvuruda bulunabilirler. Yasanın getirmiş olduğu en önemli yenilik; üniversite mezunlarının yanı sıra, mesleki tecrübesi ya da eğitimi bulunanlara da Almanya’nın kapılarını açıyor olmasıdır. Üniversite mezunu ya da mesleki yeterliliğe sahip olan ve Almanca bilen kişilerin ülkede çalışmak için başvuruda bulunabilmesini sağlayan Almanya Göç Yasası ile Almanya'da 6 ay boyunca iş arayabilirsiniz. Ayrıca yasa, eğitimleri ve mesleki yeterliliği Almanya tarafından tanınmış kişilere, altı aylık iş arama vizesi sağlamaktadır. Bununla birlikte Nitelikli Göç Yasası, 31 Aralık 2021’de sona erecektir.

Diplomalar Ve Mesleki Kalifikasyonlar İçin Denklik

Diyelim ki sizden istenen konularda Almanya Hükümeti sizi yeterli gördü ve ülkede iş aramanıza izin verdi. Diplomalarınız ve mesleki kalifikasyonlarınız için denklik almanız gerekmektedir. Denklik alabilmek için başvuruda bulunan adayların diplomalarını ve mesleki yeterliliklerini gösteren belgelerini sorumlu kurumlar aracılığıyla Almanya’ya iletmesi oldukça önemlidir. Mesleğinizin ya da eğitiminizin Almanya çalışma piyasasında bir karşılığı olup olmadığını bu denklik sayesinde öğrenebiliyorsunuz.

Süreç ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da Almanya vizesi başvurusunda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz. Alanında uzman vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilir ve tüm süreci en doğru şekilde öğrenebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.