BLOG

Amerika Vizesi Almak Sandığınız Kadar Zor Değil

A -A +
Amerika Vizesi Almak Sandığınız Kadar Zor Değil

Yurt dışı seyahati deneyimi olan herkes bilir; Amerika’ya gitmek, Amerika vizesi almaya hak kazanabilmek kolay şeyler değildir. Amerika vize işlemleri Schengen ülkelerinde geçmeniz gereken prosedürlerden, süreçlerden çok daha karmaşık ve değişken olabilmektedir. Öyle bir durum ki, siz başvurunuz için gereken vize belgelerini eksiksiz bir biçimde yetkililere sunsanız, konsolosluk yetkililerinin onayında vize süreçlerinizi olumlu sonuçlandırsanız bile aslında vize işlemleri Amerikan sınırındaki gümrük memurluğuna kadar devam etmektedir. Eğer yetkili gümrük memuru, ülkeye girişinizin uygun olmadığına karar verirse ta okyanusun ötesinden geri dönmek durumunda kalmanız işten bile değil.

Neden? Çünkü ABD, dünyada en çok göç alan, dünyada en çok ziyaret edilmek istenen ülkelerin başında geliyor. Günümüz dünyasının her yerinde izi olan, etki ve kapsama alanı son derece geniş bir ülke. Dünyanın tamamına böylesine nüfuz edebilmiş bir ülke pek tabii olarak da sınır güvenliği gibi konularda azami ölçüde hassas olacaktır. Dünyada baş gösteren ekonomik dengesizliklerden, politik olaylardan en fazla etkilenen vize politikaları ABD’dedir. Fakat...

Korkunun Ecele Faydası Yok!

Bunları elbette ki göz korkutmak, sizleri Amerika Birleşik Devletleri’ne vize başvurusu yapmaktan men etmek için söylemiyoruz. Deneyim yaşamış olan, bu meseleler hakkında biraz bilgisi olan herkesin aşağı yukarı bildiği gerçekler bunlar. Eğer ki bir şeyin zor olmadığına hükmetmek istiyorsak da mevcut bulunan zorlukların, engellerin, aşamaların varlığını kabul etmek gereklidir. 

İlk adımları bu bilinçle atmaya başlamak, başarılı bir Amerikan vize sürecine giden yolu açacak yaklaşım olacaktır. Bu bilinçlilik ve serinkanlılıkla ilerleyerek, ne kadar zor olsa da bireysel olarak Amerikan vizesine başvuru yapmak ve bunda başarılı olmak mümkündür.

Nereye, Nasıl?

ABD’yi ziyaret etmek istiyorsanız başvurularınızı ikamet adresinize göre belirlenen Amerikan büyükelçilikleri veya konsolosluklarına yapabilirsiniz. Tüm standart belge ibrazı, maddi durum ve çalışma beyanı süreçlerinden geçtikten sonra vize başvurunuzun ne zaman sonuçlanacağı konsoloslukların çalışma takvimlerine, resmi tatillerine ve yoğunluklarına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bundan sebeple başvuru yapacak kişilerin ziyaret zamanından en az 6-8 hafta öncesinden vize başvurularını yapmaları önerilir. 

Diğer Detaylar

Sizden istenen evrakların eksiksiz ve hatasız olmalarının dışında pasaportlarınızın geçerlilik durumu son derece önemlidir. En fazla 10 yıllık olan pasaportlarınızın, Schengen ülkelerinin beklentilerinden farklı olarak ziyaretinizden sonra en az 6 ay geçerlilik süresi olmalıdır. Ayrıca yeni vize basımı için boş sayfaları da olmalıdır.

Bu süreçlerin tamamlanması durumunda size Amerika Birleşik Devletleri’ne girme hakkı veren bir Amerikan vizesi sahibi olursunuz. Fakat yine bu durumda da ABD Schengen ülkelerinden farklılık gösterir. Vize size bu hakkı vermekle birlikte, ülkeye girişinizi garanti edemez. Çünkü ABD’de giriş noktasında bulunan göçmenlik memuru, vize sahibinin ABD’ye giriş yapmaya uygun olup olmadığını değerlendirir ve girişle ilgili son kararı verir. 

Son derece göz korkutucu gelen bir süreç olduğunuzun farkındayız. Fakat hayatta her şeyin olduğu gibi bunun da “daha kolay” bir çözümü var. O da, profesyonel vize danışmanlığı... 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.